Vezi cât ar putea obţine CEO pe pachetul de 15 la sută

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat că sumele vehiculate la începutul anului, că vor fi obţinute la listarea pe bursă a acţiunilor companiei, sunt nişte fantezii frumoase. Ciurel spune că „prieteni“ din acest mediu i-au spus că ar putea obţine minim 15 milioane de euro şi maxim 85 de milioane de euro. În aceste condiţii, Ciurel crede că mai rentabil ar fi un credit.

Laurenţiu Ciurel a declarat că pentru acţiunile companiei se va obţine cel mult 85 de milioane de euro. „Au fost nişte fantezii frumoase pe la începuturile acestui complex, atunci când nu mai pridideam cu număratul banilor când vom face IPO (n.red-Ofertă Publică Iniţială), că se vor da în cel mai rău caz 150 de milioane şi 220 de milioane de euro în a doua. Prima dată se vorbea de 600, 800. Mi-am exprimat de atunci o rezervă, pentru că am fost aduşi rapid cu picioarele pe pământ. Am nişte prieteni în zonele astea, au spus că în cel mai rău caz 15 milioane, în cel mai bun caz 80-85 de milioane de euro. Sperăm să fie spre sută, pentru că să mă trezesc cu nu ştiu câţi acţionari pentru 15 milioane pe care le pot lua de la o bancă…“, a declarat Laurenţiu Ciurel la un post local de televiziune.

Listarea la bursă a unui pachet minoritar, prin aport de capital, este un angajament luat în faţa Fondului Monetar Internaţional (FMI). Dar, în nota de fundamentare pentru aprobarea strategiei de privatizare era prevăzută suma de 150 de milioane de euro. „Având în vedere necesitatea atragerii de resurse financiare de către CE Oltenia, opţiunea de privatizare a pachetului majoritar de acţiuni prin derularea într-o primă etapă a unei oferte publice de majorare de capital social prin IPO 12%, are următoarele avantaje: asigurarea resurselor financiare necesare într-o primă fază (2013-2014) de circa 150 milioane de euro pentru realizarea programului de investiţii (...)“, se arată în Nota de fundamentare.

INVESTIŢII

Mai mult, investiţiile la CE Oltenia, pe perioada 2013-2018, au o valoare de circa 1,2 miliarde de euro. În acelaşi document, aprobat de Guvern, se precizează că în realizarea planului de investiţii, CE Oltenia a identificat un deficit de circa 396 de milioane de euro pentru finanţarea acestuia.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: