Vezi ce note au primit parlamentarii de Gorj de la Morega

Cei 11 parlamentari de Gorj au primit note din partea fostului deputat Dan Ilie Morega. După un an de activitate, cei mai apreciaţi au fost: Niculina Mocioi - deputat PP-DD; Vasile Popeangă - deputat PSD şi senatorul social-democrat Toni Mihail Greblă. La polul opus s-au aflat Dian Popescu şi Răzvan Rotaru, care primit nota 5.00, respectiv 5,33.

Fostul preşedinte al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a analizat activitatea parlamentarilor în funcţie de declaraţii politice, interpelări şi luări de cuvânt în plenul Parlamentului. Printre cei mai activi parlamentari de Gorj se numără Niculina Mocioi, Vasile Popeangă şi Toni Mihail Greblă. „Niculina Mocioi a avut 12 iniţiative legislative, 9 interpelări, o întrebare, 6 moţiuni şi 2 luări de cuvânt. Nota pentru activitatea parlamentară este 8, nota pentru imagine este 8,5 şi nota pentru iniţiative legislative şi proiecte pentru Gorj este 6. Ca atare, este parlamentarul cu cea mai mare medie 7,5. Vasile Popeangă are 16 iniţiative legislative, 4 interpelări, 1 întrebare, 39 de luări de cuvânt. Nota pentru activitatea parlamentară este 8, pentru imagine este tot 8, iar pentru proiecte pentru Gorj este 5. Astfel, ajuns la o medie de 7.00. Toni Mihail Greblă are 7 iniţiative legislative; nici o interpelare, nici o întrebare, nici o moţiune şi 34 de luări de cuvânt, cel mai probabil prin comisii. Nota pentru activitatea parlamentară este 7, nota pentru imagine este 9, iar nota pentru proiecte pentru Gorj este 5, media sa ridicându-se la 7.00”, a precizat Morega. „Corigenţi” la capitolul iniţiative legislative şi proiecte pentru Gorj sunt Tudor Barbu, Ion Cupă, Camelia Khraibani şi Scarlat Iriza care în final au reuşit să ajungă la medii de 6.

Popescu şi Rotaru, cel mai slab notaţi

După opinia lui Dan Ilie Morega, cea mai slabă activitate parlamentară în primul an de mandat au avut-o: senatorul Dian Popescu şi deputatul Răzvan Rotaru. „Dian Popescu are cea mai laborioasă activitate parlamentară. În anul 2013, a avut 8 iniţiative legislative, 7 luări de cuvânt, nici o interpelare, nici o întrebare şi nici o moţiune. Nota pentru activitatea parlamentară este 5,00, nota pentru imagine 6, iar nota pentru iniţiative şi proiecte legislative este 4.00. Media lui este 5.00. La rândul său, Răzvan Rotaru are 9 iniţiative legislative, nici o interpelare, 2 întrebări, 2 moţiuni şi 2 luări de cuvânt. Nota pentru activitatea parlamentară este 6, nota pentru imagine este 6, iar nota pentru proiecte pentru Gorj este 4, media lui ridicându-se la 5,33”, spune Morega.

REMARCĂ

Morega spune că iniţiativele legislative pe care le au parlamentarii USL sunt acelaşi pentru tot grupul. „Toţi parlamentarii USL vin cu aceleaşi iniţiative, în bloc, pentru că aşa zice partidul. Ei nu au dreptul să decidă, ci doar să execute ceea ce spune partidul”, a declarat Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: