Vezi de ce pierd gorjenii indemnizaţiile de şomaj

Zeci de șomeri din județul Gorj pierd lunar indemnizația de la stat pentru că refuză un loc de muncă. Reprezentanţii Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj spun că sunt mai multe situațiile în care un șomer își poate pierde acest drept, însă acesta este cel mai frecvent motiv. Lunar, în jur de 50 de șomeri indemnizați sau neindemnizați refuză să muncească.

Reprezentanţii instituției spun că ei au obligația de a le găsi un loc de muncă actualilor șomeri și atunci pot să le taie acestora indemnizația dacă refuză locul de muncă repartizat. Asta pentru că AJOFM este o instituție de ocupare și nu o agenție de plăți. ”Se întâmplă frecvent, chiar zilele trecute am avut cazuri. Sunt persoane care refuză cursurile de formare profesională. Noi suntem o agenție de ocupare a forței de muncă, nu suntem o agenție de plăți și de aceea scopul nostru este acela de a găsi un loc de muncă șomerului și pentru a-și găsi un loc de muncă, formarea profesională este cea mai importantă pentru că dacă meseria lui nu mai este căutată pe piața muncii noi încercăm să-l convingem să poată să facă un curs de formare profesională într-o meserie solicitată pe piață”, a spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Lunar, în jur de 50 de șomeri indemnizați sau neindemnizați refuză să muncească pe un anumit loc de muncă. Cert este că au de pierdut doar acei șomeri care primesc indemnizație de la stat. ”Sunt mulți șomeri care nu acceptă acest lucru și atunci conform legii 76 putem să le încetăm plata ajutorului de șomaj pe acest motiv, pe refuz de curs de formare profesională, pe refuzul unui loc de muncă. Noi avem un număr de 8.000 de șomeri din care doar 2.500 sunt indemnizați. Restul sunt neindemnizați și pe aceștia nu avem cum să-i constrângem pentru faptul că ei nu sunt plătiți și atunci legea nu ne permite să-l scoatem din baza de date dacă el a refuzat o formă de măsură activă”, a mai spus Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: