Vezi pe ce loc este UCB în topul cercetării româneşti

Profesorii de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” au publicat un număr de 18 articole ştiinţifice ceea ce a dus instituţia de învăţământ superior pe poziţia 62 în topul cercetării româneşti, conform ultimului clasament publicat de Asociaţia cercetătorilor Ad Astra. În acest clasament realizat pentru anul 2009 au intrat 250 de universităţi, spitale sau institute de cercetare de la nivel naţional.

Clasamentul realizat de Ad Astra are drept criteriu numărul articolelor ştiinţifice cotate ISI, sistem internaţional de evaluare ştiinţifică, care au fost indexate în anul 2009. Clasamentul este condus de Universitatea din Bucureşti, cadrele didactice de aici având 599 de articole ştiinţifice indexate ISI, cu un factor de impact de 655. Locul doi este ocupat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, care a depăşit numărul articolelor Universităţii din Bucureşti, însă factorul de impact al acestora a fost mai slab. Pe poziţia a treia se clasează profesorii de la Universitatea „A.I. Cuza” din Iaşi cu 409 de articole ştiinţifice indexate şi cu un scor de impact de 352.

Profesorii târgujieni au realizat 18 articole

Profesorii de la UCB au ocupat locul 62 în acest clasament, având în anul 2009 doar 18 articole indexate ISI. Asta înseamnă că în acest an articolele ştiinţifice ale profesorilor din cadrul universităţii târgujiene au reprezentat doar 0.19% din întreaga activitate de cercetare din ţară. Scorul înregistrat de articolele târgujiene în funcţie de factorul de impact al publicaţiei a fost de 11.54. Înaintea universităţii târgujiene se mai află în clasamentul cercetării Universitatea din Craiova, clasată pe locul 21 cu 156 de articole, Universitatea din Oradea, cu 82 de articole, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu 90 de articole, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, clasată pe locul 34, Universitatea din Piteşti, Universitatea din Piteşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, aflată pe locul 56 sau Universitatea „Ovidius” din Constanţa. În urma UCB se află Administraţia Naţională de Meteorologie, Universitatea „Ştefan cel Mare din Suceava”, Universitatea Petrol –Gaze Ploieşti, Universitatea Valahia din Târgovişte, clasată pe poziţia 98 în clasament sau Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş.

Potrivit specialiştilor, ISI este o bază de date ce conţine 16.000 de jurnale şi publicaţii în domeniul ştiinţelor, fiind cea mai cunoscută instituţie în domeniul monitorizării şi recenzării articolelor ştiinţifice. Articolele ISI sunt unul din factorii principali de evaluare a activităţii ştiinţifice a unei universităţi şi sunt folosite în realizarea marilor clasamente internaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: