Vicele Ciocea a demisionat din toate funcţiile avute în PSD Gorj

Social-democraţii din judeţ s-au reunit ieri la Târgu Jiu, destul de discret, pentru a discuta despre delegaţia care va merge la Congresul de la Bucureşti unde, teoretic, Mircea Geoană îşi lansează candidatura la preşedinţie, discuţiile dintre mai marii PSD Gorj fiind marcate însă de anunţul şoc al lui Ion Ciocea, care a demisionat din toate funcţiile avute în partid. Edilul din Bustuchin l-a acuzat direct pe preşedintele Florin Cârciumaru de faptul că i-ar fi sabotat candidatura la deputăţie în urmă cu un an, liderul filialei văzându-se nevoit să dezmintă informaţia respectivă.

Nevorbit de o bună bucată de vreme pe la şedinţe publice sau la întâlniri cu colegii de partid, vicepreşedintele PSD Gorj, Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, a profitat de ocazie şi şi-a anunţat ieri demisia din toate funcţiile deţinute în partid. El a precizat că demisionează din funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PSD, din cea de vicepreşedinte al filialei judeţene, precum şi din cea de membru al Consiliului Naţional al partidului. El a menţionat că va rămâne un simplu membru care va activa în campania electorală "pentru Mircea Geoană sau cine va candida din partea partidului".

"Pentru mine s-a umplut paharul", au fost vorbele care au îngheţat respiraţia  pesediştilor prezenţi la şedinţă. "Vreau să-mi acceptaţi demisia din funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj, din cea de membru al Consiliului Naţional şi de preşedinte al organizaţiei locale Bustuchin. Rămân membru şi promit că voi aduce tot 80%. Nu pot însă să stau într-un partid, într-un Birou Executiv, în care să fiu un simplu lătrător pentru că nu-mi place să-mi bat cu palma pe umăr mai marii", a spus Ciocea sub privirile fixe ale colegilor din sală, el uitându-se în special spre prezidiu, acolo unde se aflau primii doi oameni din organizaţie.

Un dinte contra lui Cârciumaru

Fostul vicepreşedinte a precizat că şi-a dat demisia din cauza nemulţumirilor pe care le-a acumulat în timp faţă de conducerea organizaţiei judeţene, care la alegerile de anul trecut nu i-a permis să candideze pentru un mandat de deputat. Ciocea a menţionat chiar că unii colegi de partid i-au spus că preşedintele filialei, Florin Cârciumaru, i-ar fi îndemnat să nu îl susţină pentru candidatura respectivă, pe parcursul şedinţei Cârciumaru negând afirmaţiile fostului vicepreşedinte.

"N-o luaţi că sunt un fugar, aceasta a fost decizia mea. Colegii aşteptau ca eu să fac ceva. Nu e normal ca noi, primarii, să ne luptăm să aducem voturi, iar problemele colegilor niciodată n-au fost rezolvate. Eu poate am rezolvat mai multe probleme că am avut mai mult tupeu. Vreau să reproşez preşedintelui Florin Cârciumaru şi colegilor din Birou felul în care au luat deciziile în partid. Am fost şantajat, dar acum o duc bine, sunt un simplu membru ca să nu mi se mai spună că m-am cocoţat. Era jenant să nu-i pot ajuta pe cei care m-au ales. M-a durut când colegi din Biroul Executiv mi-au spus că au fost sfătuiţi să nu mă voteze pentru parlamentare", a precizat Ciocea, care a spus că Florin Cârciumaru ar fi fost cel care i-ar fi îndemnat pe fruntaşii filialei să nu-i susţină acum un an candidatura la Camera Deputaţilor.

Surprize pentru Cârciumaru

Liderul PSD Gorj a luat cuvântul imediat după Ciocea şi a încercat să lămurească lucrurile, amintind indirect şi de plecarea unui alt fost vicepreşedinte, Eugen Vâlceanu, înscris între timp la PDL, după ce a declarat că simţea că nu mai e dorit printre social-democraţi. "Rămân surprins că şi domnul Vâlceanu şi domnul Ciocea spun că au avut discuţii cu mine. Îmi pare rău, domnul Ciocea! Te-am stimat, dar nu Cârciumaru a învăţat pe cineva să nu vă voteze. Trebuie să privim lucrurile democratic. Asta e conjunctura acum. Ion Călinoiu e preşedintele Consiliului Judeţean şi poate ţine legătura cu teritoriul. Eu sunt la municipiu şi, prin înţelegere, putem face echipă", a spus şeful PSD Gorj, moment în care, din sală, un membru de partid a comentat afirmând că "rezervele sunt mai bune ca jucătorii".

Ion Ciocea demisionează din funcţia de vicepreşedinte la câteva săptămâni după ce un alt vicepreşedinte, Eugen Vâlceanu, a părăsit partidul, înscriindu-se la PDL, împreună cu fiul său, Dan, care a fost până atunci preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD Gorj. Aceştia au reproşat actualilor lideri ai filialei că nu se mai regăsesc în structurile actuale de conducere şi în modul în care sunt luate deciziile la nivel de organizaţie.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: