Vicele PNL Gorj are un pix care filmează şi înregistrează tot

Oricât nu le-ar veni unora să creadă, un liberal de frunte are în dotare "o sculă" demnă de filmele cu spioni americani şi numai bună să-l pună pe gânduri pe liderul filialei, Dan Ilie Morega. Consilierul judeţean Gheorghe Orzan le-a prezentat colegilor săi un pix dotat cu cameră video şi tehnică de înregistrare a convorbirilor, PNL Gorj trecând acum doi ani printr-un scandal generat de nişte înregistrări "indiscrete".

Pixul lui Orzan este puţin mai gros decât unul obişnuit, poate fi purtat în buzunarul unei haine ca orice altă unealtă obişnuită de scris, în timp ce minicircuitele integrate din componenţa sa îşi fac treaba mai bine decât şi-ar putea închipui cineva.

Vicepreşedintele PNL Gorj a prezentat pixul respectiv în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, ocazie cu care a menţionat că instrumentul respectiv poate să înregistreze orice discuţie în limita memoriei de 2 Gb. Înregistrările pot fi atât video, cât şi audio şi pot fi făcute de la mai mulţi metri distanţă, pixul lui Orzan făcând senzaţie printre consilieri, mai ales că preţul său este sub 100 de euro. "Nu e un pix extraordinar, deşi e adevărat că nu e de găsit pe toate drumurile. Mi-e mi-a fost oferit de un partener de afaceri. E, de fapt, un material promoţional. Mi-a dat vreo câteva zeci de bucăţi, pe unele le-am vândut pentru că a fost cerere pentru ele, altele le-am oferit şi eu la rândul meu", spune Orzan, în timp ce savura interesul celorlalţi consilieri faţă de minunea de tehnică pe care el o avea în mână.

Încruntare dinspre Morega

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, nu exclude însă acum posibilitatea ca un astfel de pix să îl fi înregistrat atunci când pe piaţă au apărut fragmente cu discuţii în care el solicita strângerea de fonduri pentru campania electorală a liberalilor. Morega s-a ales atunci chiar cu un dosar penal instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, dosar aflat pe rol la Tribunalul Sibiu şi mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce liberalul a devenit parlamentar. Şeful liberalilor gorjeni se gândeşte că ar fi putut fi spionat de cine nu se aştepta, deşi nu se grăbeşte să arunce primul cu piatra. "Nu m-a interesat un astfel de pix, nu ştiu nimic despre el, deşi poate fi folosit la orice. Nu m-ar mira însă ca un asemenea pix să fi fost folosit la înregistrările acelea. Orzan e şi el capabil de orice. E un om instabil, mi-am dat seama de asta de vreo câteva ori. Eu am format cu el şi cu ceilalţi o echipă, mi-am neglijat propriile probleme, iar ei şi-au rezolvat foarte multe probleme atât pentru ei cât şi pentru familiile lor. Nu pot decât să-i doresc succes la preşedinţia partidului pentru că alegerile vor avea loc probabil cât mai repede posibil pentru că tot tropăie unii care vor conferinţă judeţeană repede. Le voi face pe plac şi ne vom confrunta la vot", spune Morega, în contextul în care Orzan a anunţat că va candida pentru şefia filialei la alegerile interne din organizaţie, alegeri a căror dată încă nu a fost stabilită.

Revenind totuşi la pixul lui Orzan şi la scandalul cu înregistrările audio, reamintim că fostul preşedinte al tinerilor liberali din Gorj, Horaţiu Gorun, şi adjunctul acestuia, Eduard Lădaru, au fost excluşi din partid, fiind "suspecţii de serviciu". Cei doi au negat mereu că ar fi avut vreo legătură cu acele înregistrări, deşi Morega nu i-a crezut niciodată. Acum Horaţiu Gorun, membru PDL Gorj, reafirmă că, între timp, i-a mai precizat fostului său şef de partid că nu el a făcut înregistrările apărute pe piaţă. "Eu i-am zis după o vreme că a găsit atunci pretextul ideal pentru a mă da afară din partid. Ne-am întâlnit pe stradă după vreun an şi ceva de la acel scandal şi i-am spus că încă nu a descoperit cine, de fapt, l-a înregistrat şi l-ar putea înregistra şi în continuare pentru că eu fusesem dat afară din PNL. Poată mă va crede acum că nu eu am fost acela. Oricum, mi-aţi dat o veste excelentă de care o să mă bucur câteva zile bune de acum încolo", spunea cu zâmbetu pe faţă Horaţiu Gorun.

Morega este judecat în dosarul "bani pentru partid”, după ce în primăvara lui 2007 în presă a apărut o înregistrare de la o şedinţă a PNL Gorj în care şefilor liberali de instituţii descentralizate din acea vreme li se cereau bani pentru campania electorală ce trebuia să aibă loc peste câteva luni. De asemenea, Morega este cercetat şi pentru modul în care ar fi dobândit peste trei miliarde de lei vechi de la două fundaţii ale sale. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi trei funcţionari de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj şi primarul din comuna Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, aceştia fiind puşi sub acuzare după ce edilul l-ar fi sunat pe Morega şi ar fi cerut să îl ajute să îi fie anulată o amendă primită de la inspectorii de la Apele Române.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: