Vicepreşedinte PNL: “Colegiile din Gorj se negociază la nivel central”

Declaraţiile făcute de către Florin Cârciumaru, preşedintele PSD, referitoare la numărul de colegii care revin PNL-ului i-a nemulţumit pe liberali. Cârciumaru a precizat că PSD-ul vrea patru colegii de deputaţi, ceea ce ar însemna că pentru PNL mai rămân doar două. Şefii liberalilor spun că nu au avut loc nici un fel de negocieri în cadrul alianţei şi că afirmaţiile făcute de Florin Cârciumaru sunt doar opinii personale, colegiile din Gorj urmând a fi disputate între copreşedinţii USL de la nivel central.

Rep.: Domnul Florin Cârciumaru a confirmat zvonurile potrivit cărora social-democraţii nu vor împărţi colegiile în mod egal cu liberali. Mai precis PSD-ul vrea patru colegii de deputaţi, iar liberalii vor trebui să se mulţumească doar cu două. Ce părere aveţi? 

Mădălina Ciolocoi: Nu comentez declaraţia domnului Florin Cârcimaru. Cred însă că dumnealui, în calitatea de preşedinte al PSD Gorj, s-a gândit la o astfel de variantă, dar această opţiune este doar o opinie personală.

Rep.: Nu au existat negocieri referitoare la împărţirea colegiilor?

M.C.: Nu au existat nici un discuţii în acest sens. Colegiile din Gorj se negociază la nivel central între copreşedinţii USL. Zilele trecute, Partidul Naţional Liberal a întrunit Delegaţia Permanentă şi fiecare şi-a exprimat opinia. În funcţie de ceea ce se stabileşte la nivel naţional se va da drumul la discuţii locale.

Rep.: Veţi accepta o împărţire a colegiilor în favoarea PSD-ului?

M.C.: PNL-ul e un partid ordonat care aşteaptă decizia organizaţiei naţionale. În mod cert, la împărţirea colegiilor se va ţine cont de munca fiecărei formaţiuni politice din alianţă. Nu cred că se va ajunge la o astfel de împărţire întrucât oamenii PNL-ului au muncit foarte mult în campanie, iar rezultatele s-au văzut la alegerile locale. În momentul de faţă, atât noi cât şi partenerii noştri din alianţă ar trebui să fim preocupaţi pentru a obţine câţi mai mulţi parlamentari pentru a intra la guvernare şi a putea pune în aplicare programul USL pentru următorii patru ani.

Rep.: Partidul Naţional Liberal şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare?

M.C.: Până în prezent, nu putem vorbi decât de o candidatură sigură şi anume aceea a preşedintelui PNL, Dian Popescu. De asemenea, domnul Orzan a precizat că ar avea şanse foarte mari pe Colegiul II, însă despre candidatura dumnealui vom vorbi abia după ce se vor împărţi colegiile.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: