Viceprimarul din Drăguţeşti tânjeşte la terenurile sătenilor

Mai mulţi locuitori din satul Urecheşti, comuna Drăguţeşti, riscă să-şi piardă pământurile din curtea fostului CAP, pe care le-au moştenit, pentru că primăria nu le-a emis titluri de proprietate. Cu hotărârile judecătoreşti în mână, oamenii nu reuşesc să-şi ia terenurile, care sunt acum în administrarea viceprimarului din comună, Marcel Oproiu. „Terenurile alea vor fi ale mele“, spune Oproiu cu siguranţă.

Cei care se află în această situaţie povestesc cum li s-a interzis de către viceprimar să intre pe terenurile lor şi cum li s-a propus să accepte pământ în altă locaţie. „Este strigător la cer. Viceprimarul se crede buricul pământului în comuna asta. Se crede şi peste primar. El taie şi spânzură. Suntem mai mulţi oameni care am avut teren în curtea CAP-ului. Unii dintre noi avem acte judecătoreşti definitive şi irevocabile şi nu vrea să ne pună în posesie. Viceprimarul a concesionat terenul, dar i-a expirat actul şi acum vrea să ia el act de proprietate pe terenurile alea. Sunt ale noastre primite de la ai bătrâni. Nu ne lasă nici măcar vitele să le paştem acolo. Când ne prinde se ia de noi şi ne scoate din curtea CAP-ului. Vrea să ne prostească să ne dea teren în altă parte şi să cedăm în favoarea lui, dar asta nu se va întâmpla niciodată“.

Oamenii au făcut grave acuzaţii la adresa vicelui din Drăguţeşti. „Profită de bătrâni. Când aude că e vreun bătrân singur care are teren se dă pe lângă el până îi ia terenul. Eu aşa ceva nu am văzut de când mama m-a făcut. Parcă e nebun.  A luat abuziv 4 hectare de teren în curte CAP-ului, pământ care este al locuitorilor din Urecheşti, care pot să demonstreze cu martori şi cu acte nu al parvenitului ăsta de viceprimar, că ne-a procopsit Dumnezeu cu el. Din câte ştim noi numai grajdurile le-a luat, nu şi pământul”.

Moşoiu: S-au înţeles cu viceprimarul să le dea pământ în altă zonă

Primarul comunei Drăguţeşti refuză de elibereze titluri de proprietate, pentru că susţine că mai sunt procese pe rol.  Vasile Moşoiu recunoaşte însă că sunt şi oamenii care au hotărâri definitive şi irevocabile. „Cunosc situaţia, dar nu pot face nimic. Eu nu pot hotărî în locul instanţei. Sunt procese pe rol şi aşteptăm sentinţele, iar apoi luăm o decizie. Sunt şi oameni care au hotărâri judecătoreşti cei drept, dar din câte ştiu eu s-au înţeles cu viceprimarul să le dea pământ în altă zonă în schimbul celui din curtea CAP-ului. În rest nu ştiu nimic”, a declarat Vasile Moşoiu.

Viceprimarul este convins că terenul respectiv a cărui suprafaţă este de aproximativ 4 hectare îi revine lui în baza unor legi, pe care nu a vrut să le comenteze. „Eu ştiu că terenurile alea îmi vor reveni mie în baza unor legi pe care trebuie să le studiaţi şi dumneavoastră. Eu nu vreau să le comentez cu dumneavoastră. Ştiu despre ce este vorba. Terenurile alea vor fi ale mele. Mai documentaţi-vă”, susţine Marcel Oproiu.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: