Victor Parșivel

OK. Am încercat de trei ori. E foarte dureros. Nu recomand nimănui să facă asta acasă. E chiar extrem de periculos. Pericol nu doar de durere intensă, ci chiar de moarte a minții. Nu mă refer la mers pe tăciuni aprinși sau la făcut parkour între coloana infinitului și Parâng. Vorbesc despre ceva mult mai riscant: să te uiți (încercați măcar un sfert de oră) la emisiunea Sandrei Stoicescu. Îi zice 100 de minute și ăsta e primul lucru care mă sperie. 100 de minute de tortură, poate dacă n-ar spune-o direct încă din titlu ai rezista ceva mai mult, dar așa, gândul că trebuie să faci față peste o oră și jumătate e înfiorător.

Ca să fie clar: dintre toți anteniștii, Sandra Stoicescu nu e neapărat cea mai antibăsistă, dar e cu siguranță cea mai provoiculesciană. Dacă să fii anti, ca jurnalist, e o chestie în definitiv scuzabilă, să fii lingău este ceva mult mai sinistru. Iar Sandra e șefa departamentului de lingăi. În absolut orice referire la varanul slinos folosește termenul ”domnul profesor”, iar când citează din el, ceea ce se întâmplă des spre tot timpul, o face cu o figură pătrunsă de emoție și fericire, ca Ioana d'Arc când era vizitată de îngeri. Dar să trecem peste, că nu e Stoiceasca subiectul aici.

Ei, la doamna asta a fost prezent Victor Ponta, pentru a clarifica noua sa poziție (care coincide, deloc întâmplător, cu noua poziție a Antenelor): a subliniat faptul că el a fost și va rămâne anti-băsist, că Băsescu e un cancer de care (yey!) vom scăpa și că el speră să guverneze în pace și bună înțelegere. Despre Iohannis a vorbit puțin spre deloc, dar substratul era clar: pisoiașul vrea s-o dea la pace. După ce a fost umilit în alegeri de un om de care râdeam toți (mai ales ei) că are charisma unei uși de dulap de la Ikea, Ponta își simte sfârșitul și se face preș în stilu-i caracteristic. Adică nici măcar nu are decența să se facă preș pe față, se face preș cumva indirect, atacând, din poziția sa de preș incomod, pe cu totul altcineva decât acela care e relevant în discuție.

Ah, și să nu uităm de ”dacă începe DNA urmărirea penală împotriva mea sigur că îmi dau demisia, dar cine pierde alegerile nu trebuie să mai intre la închisoare, ca în 2004”. Stai ușor, nea Viorele, că vorbești de chestii diferite. Nici în 2004 și nici acum n-o să intre la închisoare cine pierde alegerile. Uite la Geoană, săracul. Și el a pierdut, dar n-are lumea nici o treabă cu el. Cu tine, însă, parșivule, e altă poveste. Una care abia începe să se depene.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: