Victor Ponta, ucigaş politic

Ponta este cel mai lipsit de scrupule politician român. Este tipul de om care îţi bagă cuţitul în spate şi te iartă, zâmbind, că ai vrut să-l omori. I se întâmplă acum lui Crin Antonescu. Ponta şi-a aranjat demult o candidatură din partea PSD la prezidenţiale, probabil şi pentru el fiind clar că nu e bun de premier. Voia să-l mai ţină pe Antonescu în şah până la europarlamentare, dar şeful PNL a decis să preia controlul şi să facă primul pas spre ruperea USL. Asta nu înseamnă în nici un caz că Antonescu a rupt USL, doar nu era nebun. Pentru Crin, o candidatură susţinută de USL este singura câştigătoare certă. Liderul liberal nu avea nici un motiv să plece, în afară de acela că avea informaţii certe că va fi lăsat de căruţă.

Felul în care Ponta minte, cu zâmbetul îngheţat pe buze, încă mai păcăleşte mulţi români. Cred că acum doi ani Crin Antonescu a crezut în Ponta, în promisiunea că vor împărţi puterea câştigată pe spinarea USL. Probabil a realizat că s-a înşelat a doua zi după alegerile parlamentare. Ba chiar seara, la exit-poll, când Ponta anunţa că vrea să ia UDMR la guvernare. Motivul era clar, pentru a avea majoritate fără PNL. A urmat pactul de coabitare, relaţia şi blaturile dintre Ponta şi Băsescu fiind vechi, înjurăturile publice ţinând doar de scenariu şi de obrazul gros al celor doi.

Crin Antonescu nu e prima victimă a lui Ponta, probabil nici ultima. Năstase se miră şi el de ce a creat. Geoană a pierdut alegerile la mustaţă, consiliat fiind voit greşit de purtătorul său de cuvânt de atunci, Victor Ponta, în ultima de zi de campanie. Şi asta ca să mă refer doar la amicii săi politici. Sunt unii şi pe la Gorj care vor plăti pentru faptul că l-au făcut pe Ponta de trei ori deputat. Unii au şi plătit deja. Cei din culise.

Din păcate pentru Victor Ponta, în afară de lipsa de scrupule, nu are nimic care să-l facă politician. Ştiu că pare, dar este doar un instrument folosit de un sistem încă patronat de Ion Iliescu, în care păpuşari şefi sunt socrul Ilie Sârbu şi naşul Liviu Maior. Un sistem care pentru puţin timp a fost răzbit de Emil Constantinescu. Va putea să o facă şi Crin Antonescu în 2014?

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: