Victorie cu gust amar!

Pandurii au încheiat sezonul cu o victorie amară, una care nu le-a adus primele mult aşteptate deşi au reuşit să ia toate cele trei puncte din meciul cu Oţelul. Antrenorul Sorin Cârţu s-a bucurat de victoria echipei sale dar nu a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor pe toată durata meciului apreciind că Oţelul a fost superioară în anumite momente ale jocului. Tehnicianul a explicat de ce a ales să trimită pe teren alţi jucători în partea a doua a meciului deşi cei care au fost schimbaţi avuseseră evoluţii bune. 

„E bine totdeauna ca sfârşitul campionatului să îl termini cu o victorie pentru că prima şi ultima impresie contează” a declarat Sorin Cârţu imediat după meci, convins că echipa a lăsat o impresie bună după această victorie, chiar dacă jocul nu a fost constant bun. „E o victorie pe care o meritam, rezultatul este cât se poate de just pentru că am avut nişte momente care au fost în defavoarea noastră. Dar aşa, ca un ultim meci de campionat a fost un meci atractiv şi cu tensiune nesperată pentru două echipe care erau lipsite de grijile unor retrogradări” a apreciat Cârţu jocul în care Pandurii s-au bătut pentru locul zece în ideea în care credeau că şi Dinamo va face un rezultat bun la Piteşti. Din păcate Dinamo a pierdut umilitor în faţa Argeşului iar Pandurii au rămas să regrete punctele cedate uşor la Târgu Jiu: „Până la urmă se vede că anumite puncte pe care le-am pierdut uşor în timpul campionatului ne-au costat. Cu un punct dacă am fi avut astăzi în plus la zestrea noastră eram în avantaj.”
Pandurii au avut o primă repriză echilibrată dar antrenorul Sorin Cârţu a a preciat că oaspeţii au fost superiori pe alocuri: „Chiar dacă s-a terminat cu 1-0 pentru noi, au avut şi ei o evoluţie bună şi au avut şi un penalti pe care l-au ratat şi care a fost făcut destul de uşor de noi. Pe o posesie de balon a noastră şi o întârziere de a ataca a lui Martin a decis să dea în balon acolo să degajeze dar total eronat. Dar Stanca a remediat greşeala, apărând. Putem spune chiar că Oţelul a lăsat o impresie mai bună parcă decât noi dar am mai avut nişte ocazii prin Raskovic şi Stângă dar zic eu că şi meciul a fost influenţat de faza aceea de la gol când se impunea şi cartonaş roşu la Kolev.”
În repriza a doua Pandurii au stat mai aproape de adversar, au fost mai agresivi şi mai incisivi şi mai aproape de ceea ce trebuiau să facă după părerea lui Cârţu: „Nu mai enumăr toate ocaziile şi penaltiul ratat de Vasilache şi eliminarea de care nu am profitat. Dar este cel mai mare avantaj pe care-l puteam avea, acela de a avea penalti şi eliminare dar n-am exploat şi am stat cu sufletul la gură ultimele minute. Să vedem dacă ne ajută această victorie şi dacă putem să mai ocupăm locul zece după nişte măsuri care se vor lua cu FC Argeş. Noi suntem acolo şi la câte sărituri am făcut la antrenamente, mai putem sări de pe locul 11 pe 10.”
Cârţu a avut obiecţii şi la adresa arbitrajului deşi consideră că Balaj este un arbitru bun care a lăsat însă jocul mai cursiv. „Noi ştiam unde puteam exploata acest joc, am gândit aşa să jucăm în spatele celor doi fundaşi centrali mizând şi pe eterogenitatea lor şi plus că au o anumită lentoare. De aceea şi schimbările pe care le-am făcut pentru că am căutat să am acolo atacanţi de viteză şi l-am schimbat pe Tilincă şi l-am trimis pe teren pe Pârvu care a intrat bine şi a avut nişte acţiuni impetuoase care se puteau exploata, şi la fel şi Arrieta” a explicat Cârţu după meci. 

Tilincă, Raskovic şi Vasilache au fost aplaudaţi 

Pentru prima dată după mult timp pe terenul de la Târgu Jiu toţi cei trei jucători schimbaţi după pauză de antrenorul Sorin Cârţu au primit aplauze din partea suporterilor. Cei aproximativ 6000 de spectatori care au luat loc în tribunele stadionului Municipal au apreciat evoluţia celor trei jucători care au părăsit terenul. Primul schimbat de antrenorul Sorin Cârţu a fost atacantul Cosmin Tilincă, cel care a fost faultat în careu la faza golului înscris de Vasilache din penalti. Tilincă este pentru a treia oară consecutiv aplaudat pe un stadion din România, după ce antrerior a fost aplaudat de suporterii Gloriei Bistriţa, unde a jucat cu un an în urmă, apoi pe stadionul celor de la CFR Cluj unde a fost golgheter în Cupa Intertoto. Tilincă nu a evoluat prea multe minute din acest retur dar a avut ocazia să se remarce prin numeroase faze de poartă deşi nu a mai înscris din tur de la Meciul cu Poli Iaşi în care s-a accidentat. 
Cel de-al doilea schimbat a fost tot un atacant, Milanco Raskovic care a înscris de cinci ori pentru Pandurii în acest sezon, de trei ori în campionat şi de două otri în cupă. Raskovic a avut o mare ocazie de a înscrie şi la acest meci dar a ratat. 
Aplauze a primit şi autorul golului Ciprian Vasilache, jucător care s-a dovedit a fi în formă pe acest final de campionat având evoluţii foarte bune în ultimele trei jocuri. 



Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: