Victorie cu Turda! Turneul final al Cupei e aproape

Handbaliştii Energiei sunt foarte aproape de a ajunge la Turneul final al Cupei de la Braşov. Trupa lui Andrieş s-a impus clar cu 30 la 25 în faţa celor de la Potaissa Turda şi aşteaptă acum un eşec al CSM-ului din Bucureşti acasă cu Suceava în ultima etapă pentru a prinde ultimul bilet de Cupă.

Energia profită momentan de eşecul CSM-ului cu Ştiinţa Bacău şi urcă pe locul 8, la egalitate de puncte cu bucureştenii, dar cu avantajul meciurilor directe. În ultima rundă a sezonului, CSM joacă acasă cu Suceava în timp ce Energia merge la Odorhei.

Meci la discreţia Energiei

Energia avea nevoie neapărată de victorie cu Turda pentru a se menţine în cursa pentru un loc în Cupă. Gorjenii au jucat cu o ardoare rar văzută în restul sezonului şi au controlat partida. La pauză, trupa lui Andrieş avea un gol avans, 15-14, iar distanţa s-a mărit treptat în repriza a doua. În ultimele 10 minute, gorjenii s-au desprins şi la 6 goluri în faţa celor de la Turda şi s-au impus în final cu un lejer 30-25. Slovenul din poarta Energiei, Rok Jelovcan a apărat senzaţional, reuşind nu mai puţin de 20 de parade salvatoare! „Au dat dovadă de mult caracter, s-au bătut până la epuizare, chiar dacă au făcut multe greşeli. Le-am şi spus la final că atunci când sunt cu cuţitul la os dau totul din ei. Dacă aveau aceeaşi atitudine pe tot parcursul campionatului nu eram pe acest loc 8-9. Până la urmă o victorie muncită şi am mai acumulat şi noi, Doamne ajută, încă 2 puncte în clasament”, a comentat Andrieş.

8 – victoria cu Turda a fost a opta pentru gorjeni în acest sezon. De 13 ori însă, elevii lui Andrieş au ieşit învinşi de pe teren

A revenit „Bănel” !

Meciul cu Turda, ultimul din acest sezon pe teren propriu pentru Energia, a marcat şi revenirea fostului golgeter al Ligii Naţionale, Darius Apolzan. „Bănel” suferise o fractură urâtă la mână la ultimul meci din 2012, cu Odorhei şi a avut nevoie de o perioadă lungă de recuperare. „Nu mai jucasem de 4 luni şi mi-a fost greu. Dar după ce am marcat primul gol mi-a fost mai lejer. Cu ajutorul colegilor am reuşit o victorie cu care mulţumim pe toată lumea. Acum am nevoie de pauză (n.r. râde). Mergem acum la Cupa României să ne jucăm şansa, şi de ce nu, miracole se pot întâmpla”, spune Apolzan cu gândul la super performanţa de acum 2 ani când Energia juca finala Cupei la Severin şi se califica în Cupa Cupelor.

Sandu Iacob s-a întors ca adversar

Gorjenii s-au revăzut la meciul cu Potaissa şi cu fostul lor coleg, Sandu Iacob. Veteranul inter ajuns la 36 de ani a comentat duelul cu fosta sa echipă. „Energia a vut un lot foarte bun, dar nu şi-a găsit cadenţa, ritmul. Îmi pare rău pentru ei, îi cunosc pe jucători, sunt foarte buni. Dacă acesta a fost obiectivul lor, să ajungă în Cupă, atunci felicitări, foarte bine. În Cupă totul e posibil”.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: