Victorie la ANI pentru primarul Tăloi, Davițoiu rămâne incompatibil

Edilul comunei Ciuperceni a reușit să câștige lupta cu inspectorii de integritate, după ce aceștia l-au declarat anul trecut incompatibil cu funcția pe care o ocupă pe motiv că, începând cu data de 11 februarie 2011, ar fi deţinut, simultan, funcția de primar și calitatea de reprezentant al comunei în AGA a SC CTC DESALUBRIS SRL.

Dumitru Taloi a contestat raportul celor de la Agenția Națională de Integritate și a obținut câștig la Curtea de Apel Craiova, magistrații dându-i acestuia dreptate şi anulând raportul ANI, sentinţa fiind cu recurs.

Nu la fel de „norocos”  a fost și ex-consilierul municipal Nicolae Davițoiu. Liderul filialei județene a Partidului Mișcarea Populară a fost găsit incompatibil după ce Primăria Târgu Jiu a organizat la restaurantul său o conferință de presă și a încheiat un contract de vreo 2000 de lei pentru cheltuielile de protocol prilejuite de finalizarea unui proiect cu finanțare europeană, Davițoiu fiind în acea perioadă consilier municipal. „Respinge acţiunea, ca nefondată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, a decis acum instanța, Davițoiu precizând că el nu a făcut nici un demers pentru a contesta incompatibilitatea, spunând că oricum nu va candida la vreo funcție publică în perioada următoare pentru a fi interesat să câștige un asemenea proces. „Eu doar la ANI am depus o contestație, dar pe la instanță nu am fost. Nu știu ce s-a decis, nu știu dacă a fost vreun proces pe rol, e treaba lor. Oricum nu am de gând să mai candidez și, ca urmare, nu mă interesează sentința”, a spus Davițoiu, pierderea procesului cu ANI putând să îi aducă o interdicție de 3 ani pentru a ocupa orice funcție publică.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: