Victorie salvatoare pentru CSM Târgu Jiu  

Turneul cu numărul 13 al Ligii Naţionale de baschet a fost unul cu noroc pentru echipa de seniori a CSM Târgu Jiu. Echipa gorjeană a obţinut o victorie extrem de importantă după ce a a trecut de CSM Focşani, scor 90-81.

După sincopa cu Miercurea Ciuc, din primul meci al turneului de la Galaţi, CSM Târgu Jiu a arătat o cu totul altă faţă în confruntarea cu CSM Focşani. Mult mai determinată şi mai eficientă pe faza ofensivă, gruparea gorjeană şi-a trecut în cont a 6-a victorie stagională. Un succes care poate cântări enorm în economia finală a clasamentului şi în eventualitatea disputării unui play-out. Joi, 29 aprilie, în cadrul unui comitet director, care se va desfăşura la sediul Federaţiei Române de Baschet, se va stabili printre altele şi cum se va desfăşura Liga Naţională după terminarea sezonului.

Antrenorul macedonean al CSM Târgu Jiu nu s-a putut baza la acest meci pe serviciile căpitanului Alin Borşa, care s-a ales cu o accidentare la genunchi după meciul cu Miercurea Ciuc, dar nici pe aportul lui Stefan Andrejevic. Pivotul sârb, cu probleme medicale la spate, a făcut deplasarea la Galaţi, dar nu a fost utilizat de Jordanco Davitkov, deşi acesta spera să-l poată recupera pentru turneu.

Ca în multe alte partide din acest sezon, Kevin Allen a fost primul marcator al gorjenilor. CSM Târgu Jiu s-a impus în primul sfert, la limită, scor 21-20, iar la pauza mare, echipa antrenată de Jordanco Davitkov avea un avans de 9 puncte pe tabelă, scor 49-40. La general, înainte de ultimul act, gorjenii conduceau cu 71-59 iar scorul final a fost de 90-81 în favoarea echipei gorjene.victoria din acest meci poate fi victoria salvatoare pentru echipa din Târgu Jiu care a urcat pe locul 11 după acest turneu, cu 30 de puncte, la egalitate cu Dinamo Bucureşti.

Vizualizări: 490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: