Viitorul premier, acuzat că îi scoate pe mineri în stradă

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat ieri că minerii şi energeticienii sunt scoşi în stradă de Cătălin Predoiu, viitor premier dacă PNL ajunge la guvernare. Reamintim că joi 5.000 de mineri şi energeticieni vor protesta pentru a patra oară în acest an faţă de reducerile de venituri pe care le impune administraţia.

Politicianul din fruntea CEO a continuat „dezvăluirile“ şi sugerează că Predoiu le-ar fi promis sindicaliştilor funcţii în Parlament! Ciurel are lângă el un fost lider sindical făcut senator de sindicate, Ion Ruşeţ. În fapt, el a fost primul care a spus la televizor că unii se laudă că au acces la Cătălin Predoiu, dar şi la Victor Ponta. „Vă spuneam de doi tipi din Motru care spun că nu au treabă cu PSD, unul dintre ei e soţul doamnei deputat (n.r- Camelia Khraibani), dar el nu are treabă cu PSD, nu e activist de partid. La telefon, dacă ai o problemă, spune: sigur, îl sun pe Victor. Mai sunt şi prin Rovinari, care nu au treabă cu partidul, dar îi auzi: am vorbit eu cu Marin şi Cătălin Predoiu şi gata se rezolvă. Sigur Cătălin Predoiu nu ştie. Păi ce credeţi, premierul ştie de ce prostii spune domnul Khribani prin Motru, vă spun sigur că nu“, explica Ruşeţ la o emisiune la un post local.

Constantin Mitrescu, vicepreşedinte la FNME, a afirmat că directorul susţinut de Victor Ponta la CE Oltenia „e bolnav“. „Să meargă să-şi facă un control mai amănunţit, aşa cum i-a recomandat Dan Ilie Morega. Minciuni. Manipulare. O minciună grosolană a lui Ciurel. Nici nu merită comentat“.

Al patrulea adversar al lui Ciurel

O reacţie a avut şi liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu: „Domnul Ciurel şi-a mai găsit un duşman, după ANRE, salariaţii complexului, Dumnezeu. Acum mai avea nevoie de încă un adversar. Încearcă să distragă atenţia de la lucrurile grave, pentru că ceea ce se întâmplă acum la CEO nu cred că s-a mai pomenit la altă companie“, a spus Vîlceanu, care a respins categoric afirmaţiile lui Ciurel.

Printr-un comunicat de presă, PNL Gorj a ameninţat că va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), cu privire la faptul că Laurenţiu Ciurel încalcă drepturile omului, dar şi principiile fundamentale prevăzute de legislaţia muncii. Demersul va fi făcut în cazul în care vor fi plătite drepturi de natură salarială doar unei părţi din salariaţi, în funcţie de sindicatele din care fac parte, şi nu tuturor angajaţilor companiei, anunţă formaţiunea politică. Ciurel a mai fost amendat de CNCD cu 2.000 de lei pentru că făcut în presă afirmaţii la adresa sindicaliştilor, interpretate de Consiliul de Combatere a Discriminării drept hărţuire. Tot atât a plătit şi CE Oltenia în urma unei plângeri formulate de Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Totodată, PNL Gorj a reamintit şi de Articolul 5 din Codul Muncii, referitor la relaţiile de muncă, potrivit căruia orice discriminare este interzisă. Liberalii au mai solicitat instituţiilor statului, în speţă Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, să împiedice discriminarea şi abuzurile pe care le face Ciurel.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: