Viitorul şi Farul Constanţa au fuzionat. În ce Ligă joacă noua echipă Farul

Farul Constanţa şi Viitorul Constanţa sunt, începând de luni 21 iunie, un singur club iar echipa Farul Constanţa va juca în Liga 1. Gică Hagi spune cum noua echipă, la care va fi acționar alături de Ciprian Marica, devine cel mai bun club din România la mai multe capitole.

În conferința de presă în care s-a anunțat fuziunea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța, în urma căreia în Liga 1 va juca Farul, Gheorghe Hagi, unul dintre acționarii noului club a fost întrebat și ce se va întâmpla cu palmaresul echipei. Farul, înființat în 1920, are în palmaresul său doar istoria sa de 101 ani, cât și iubirea suporterilor constănțeni și dobrogeni, fiindcă nu a câștigat niciun trofeu. În schimb, Viitorul, înființat în 2009, la Ovidiu, a câștigat un campionat (în 2017), o Cupa României (în 2019) și o Supercupa României (în 2019).

Hagi, care va reveni în postura de manager general și va antrena din nou, nu a oferit un răspuns lămuritor, spunând că ceea ce a obținut Farul și Viitorul vor fi cumulate, nu a explicat însă și cum se poate face acest lucru. ”Toate sunt împreună. Farul Constanța, din momentul de față, are o bază sportivă, cea mai bună din România. Farul Constanța, în momentul de față, are cea mai bună academie. Farul Constanța are teren oficial de joc în proprietate privată, deci devine un club puternic. Farul Constanța are o istorie de 101 ani. Atât palmaresul Farul, cât și al nostru rămâne în picioare, deci devine un club foarte puternic, foarte bine organizat, și cu performanțe, cu toate că fiecare club a făcut performanțele lui și împreună suntem mai puternici”, a spus Gheorghe Hagi.

În recenta ediție de Liga 1, Viitorul a încheiat sezonul regulat pe locul 13 din 16 și a mers în play-out, acolo unde a terminat pe locul 3 din 10 și a jucat baraj cu Chindia Târgoviște pentru calificarea în Conference League, pe care l-a câștigat. Ulterior, a pierdut al doilea baraj, decisiv, cel cu Sepsi OSK. Farul a încheiat sezonul regulat al Ligii 2 pe locul 7 și a ratat din nou accederea în play-off-ul de promovare. În play-out a jucat în Grupa A, unde a terminat pe locul 1 din 7, în fața celor de la ”U” Cluj, altă mare perdantă a acestei ediții de campionat.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: