Mai mulţi bani pentru echipele din Liga 2 în noul sezon

Echipele de Liga 2 se plâng deja de mult timp că au cheltuieli mari cu deplasările care sunt aproape la acelaşi nivel din Liga 1. Din noul sezon însă formaţiile care joacă în Liga 2 vor primi mai mulţi bani din drepturile Tv.

Auraș Brașoveanu, președinte la divizionara secundă Concordia Chiajna și membru în Comitetul Executiv al FRF, a explicat că drepturile tv pentru Liga 2, până acum în valoare totală de 600.000 de euro, vor crește în noul sezon.

Omul de fotbal a precizat că se poartă negocieri între FRF și deținătorul de drepturi, iar rezultatele sunt satisfăcătoare. Actualul contract de 600.000 de euro anual va ajunge la 720.000 de euro, dacă această creștere va fi de 20 de procente.

„Discuțiile pentru drepturile tv la eșalonul secund sunt în pline negocieri. Au trecut cei 3 ani, acum vorbim despre o nouă sumă. Mă aștept ca banii să fie mai mulți. În varianta pesimistă vorbim de 15-20 la sută, varianta optimistă merge la 25-30 la sută. Cred că varianta corectă ar fi 20 de procente în plus”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru ProSport. Din sezonul 2018-2019 meciurile din Liga 2 au fost transmise de toate posturile care televizează și jocurile din Liga 1: Look TV, Digisport și Telekom Sport.

Multe echipe de tradiție, cu suporteri pătimași precum CSA Steaua, Petrolul, Poli Timișoara, U. Cluj și Poli Iași, vor participa în sezonul 2021 – 2022 al Ligii 2.

Chiar şi cu aceste drepturi Tv mai mari, banii pe care cele 20 de cluburi din eșalonul secund îi primesc sunt firimituri pe lângă ceea ce se oferă în prima ligă. În primul eșalon cel mai neînsemnat club primește peste un milion de euro anual, iar în liga a doua fiecare grupare se alege cu 30.000 de euro pe an.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: