Vîlceanu a capitulat: Nu se mai ia de Dian Popescu!

Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că nu va mai comenta „niciodată“ subiecte legate de suspendarea lui Dian Popescu din partid. Dan Vîlceanu spune că în continuare crede că statutul trebuie respectat, dar nu va mai vorbi despre acest lucru. Până una alta, statutul se aplică pentru alţii. Este cazul lui Corneliu Gîrjoabă care a circulat băut şi a fost condamnat... cu o amendă penală de 5.400 de lei.. El a fost exclus din partid.

Preşedintele fostului PDL Gorj, Dan Vîlceanu, s-a hotărât ieri să încheie scandalul din noul PNL Gorj. „Scandalul s-a încheiat astăzi. Începând de astăzi nu o să mă mai auziţi niciodată comentând ceva despre această persoană (n.r- Dian Popescu) şi de altfel îi rog şi pe colegii mei să nu continue, pentru că fac bine decât PSD“, a explicat Vîlceanu, fără să spună ce l-a determinat în realitate să facă acest lucru.

Vîlceanu spune că aşteaptă în „linişte“ ca situaţia să fie tranşată la Bucureşti. Deşi spune că nu mai zice nimic rău de Dian Popescu, Vîlceanu menţionează că nu şi-a schimbat părerea în ceea ce priveşte respectarea statutului. „Statutul va fi respectat şi o să vedeţi că am dreptate“, a spus Vîlceanu care a dat exemplul liberalului Tudor Chiuariu. Atunci, vechiul PNL a încercat tot felul de variante ca evite excluderea. Despre Dian Popescu se spune că este menţinut pentru că este nevoie de votul său în Parlament. Mulţi liberali au cerut demiterea sa, dar de fiecare dată au plecat cu coada între picioare de la Bucureşti. „Să modificăm statutul şi să spunem că este nul în cazul în care avem nevoie de voturi în Parlament sau să scriem acolo că principiile unui partid devin neimportante în momentul în care trebuie să racolăm parlamentari. Nu cred că aşa ceva poate fi posibil, pentru că principiile unui partid nu pot fi schimbate de interesul de a ajunge la guvernare sau nu“, a mai spus Vîlceanu.

Dian Popescu este bucuros de anunţul lui Dan Vîlceanu: „Mă bucură că domnul Dan Vîlceanu a înţeles că fuziunea e un proces ireversibil şi că ţinta noastră sunt alegerile locale din 2016, nu ofurile liderilor. Asta înseamnă că vom continua cu Comitetul Executiv, cu birourile“.

REACŢIE

Dian Popescu are o condamnare cu suspendare şi, potrivit Statutului, ar trebui suspendat din calitatea de membru. La Bucureşti se discută despre modificarea statutului în sensul aplicării unor sancţiuni în funcţie de stadiul procesului penal. Dacă statutul nu va mai impune suspendarea lui Dian Popescu, Vîlceanu spune că: „Nu mai avem nici un fel de problemă. Trebuie să facem Comitetul Executiv“.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: