Vîlceanu cere oprirea lucrului în minele şi cariere nesigure

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îi cere ministrului Energiei, Anton Anton, să ia măsuri în companiile din subordine, acolo unde vieţile salariaţilor sunt puse în pericol. „Fiind în vacanţă parlamentară şi neavând posibilitatea de a face interpelări, am trimis o adresă către Ministerul Energiei pentru a solicita imperativ ministrului să ia măsuri, în sensul în care în anumite zone poate să oprească lucrul până la rezolvarea problemelor care ţin de siguranţa oamenilor care muncesc în Complexul Energetic Oltenia, în Complexul Energetic Hunedoara”, a spus Dan Vîlceanu.

Faptul că încă un miner a murit la Lupeni, în Valea Jiului, l-a făcut pe Vîlceanu să atenţioneze şi conducerea CE Oltenia. „Această situație mă duce cu gândul, inevitabil, și la CE Oltenia, unde au murit oameni în accidente de muncă pentru că nici aici siguranța oamenilor nu este prioritate, iar aceste evenimente tragice sper să-i pună pe gânduri pe cei care conduc compania. Atrag atenția conducerii CEO, încă o dată, să pună la punct condițiile de lucru din carieră pentru a nu avea pierderi de vieți”, a spus deputatul.

Vîlceanu le reproşează liderilor de sindicat că nu pun presiune pe companie şi că sunt nepăsători cu privire la condiţiile în care lucrează oamenii. (A.A.)

Vizualizări: 2,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: