Vîlceanu: De 13 ani, Brâncuşi este batjocorit!

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat ieri că dacă municipalitatea nu ia în serios activitatea de la Centrul de Cultură „Constantin Brâncuşi“ atunci mai bine l-ar închide. Acesta propune organizarea unui concurs serios pentru identificarea unui manager al centrului care poate să-l promoveze pe Brâncuşi şi acest judeţ. Vîlceanu a adus mai multe critici primarului Florin Cârciumaru.

Reporter: Cum apreciaţi ultima acţiune organizată de Centrul Brâncuşi?

Dan Vîlceanu: De 13 ani, Constantin Brâncuşi este batjocorit. Ultima acţiune a Centrului Brâncuşi a fost probabil apogeul dezinteresului şi al managementului apropo de Constantin Brâncuşi. Aţi avut şi dvs imagini cu acele strigăte şi onomatopee care nu aveau nicio legătură cu Constantin Brâncuşi dar care trebuiau să aducă fala municipiului Târgu Jiu în materie de Brâncuşi.

Rep.: Ce măsuri ar trebui să ia primăria?

D.V.: Eu vreau să spun un lucru. Până acum, Centrul Brâncuşi ne-a făcut de râs, nu ne-a adus nimic în plus. Din punctul meu de vedere dacă vor continua şi dacă ştiu că nu pot să facă ceva bun mai bine îl desfiinţează. Dacă există o preocupare să facă ceva care să aducă un plus de imagine judeţului, să promoveze, atunci ar putea găsi un manager mult mai potrivit. Dar dacă, nu pot mai mult, mai bine-l desfiinţează.

Rep.: Aveţi altă propunere pentru funcţia de manager?

D.V.: Managerul de la Centul Brâncuşi ar trebui instalat în urma unui concurs naţional, în urma unui concurs pe bune, nu aşa.. Să atragi instituţii care au ceva de spus în ceea ce-l priveşte pe Brâncuşi. Nu poţi lua un director de la Direcţia Publică să-l pui la Centru sau să iei purtătorul de cuvânt de la Consiliul Judeţean şi să-l pui director la Centrul Brâncuşi. Nu acestea sunt locurile unde ar trebui să cauţi manager pentru centrul Brâncuşi.

Rep.: Aveţi şi alte nemulţumiri legate de activitatea primăriei Târgu Jiu?

D.V.: De cinci ani se lucrează la centrul municipiului Târgu Jiu. Practic, din cei 13 ani de când e domnul Cârciumaru primar, jumătate din mandat l-a dedicat activităţii reconstruiri centrului municipiului. Lucrările au început în 2007 şi trebuiau terminate în trei ani şi nu sunt recepţionate nici acum.  Credeam că vor profita de iarnă să facă recepţia pentru a nu se vedea petele din paviment.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: