Vîlceanu pleacă din PNL dacă nu va fi suspendat Dian Popescu

Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a declarat că preferă să plece din partid decât să rămână într-o formaţiune politică în care nu este respectat statutul. El se referă la aplicarea statutului în cazul senatorului Dian Popescu. În replică, Popescu îi doreşte „călătorie plăcută la alte partide“.

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că nu vrea să stea într-un partid unde nu sunt respectate regulile. „Dacă e necesar sunt absolut pregătit să şi plec. Dar atâta timp cât stau, vă garantez că regulile şi Statutul sunt respectate. Dacă nu se poate să stai într-un partid cu reguli, mai bine îţi vezi de treabă. Membrii trebuie să ştie că sunt apăraţi de Statut, dar au şi obligaţii conform statutului“, a spus Vîlceanu.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care actualul statut al noului PNL impune suspendarea din partid a unui membru condamnat penal, fiind şi cazul lui Dian Popescu. Însă conducerea centrală a dat semnale că Statutul nu va fi respectat, deocamdată, şi că Dian Popescu rămâne în fruntea vechiului PNL Gorj. Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj, spune că: „Eu nu am pus astfel problema, el deschide acest subiect şi îi urez călătorie plăcută la alte partide. (...) Îi recomand să plece, să se ducă înapoi la PSD. De acolo a venit şi a stat acolo cât PSD a fost la guvernare“.

Probleme între liberali şi pedelişti sunt şi în alte localităţi. La Cărbuneşti, consilierii PDL sunt nemulţumiţi că nu este schimbat viceprimarul PSD Iulian Călina, deşi este majoritare a noului PNL în Consiliul Local. Drept urmare, consilierii PDL refuză să voteze proiectele propuse de primarul Mihai Mazilu. La Fărcăşeşti, liberalii ignoră vechii pedelişti. Antonică Belgiu spune că nu este „armonie“ pentru că cei de la vechiul PNL „nu vor să colaboreze“. „La alegerile prezidenţiale ei, în loc să fie în mijlocul oamenilor, s-au băgat în secţiile de votare ca să ia bani. Aşa mi-au spus“, a declarat Belgiu, care a menţionat şi că nici la Fărcăşeşti nu au loc întâlniri între membri. În Comitetul executiv al PNL Fărcăşeşti, foştii pedelişti au majoritate, şapte, iar liberalii au patru.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: