Vîlceanu: PNL face curăţenie. Gata cu trădarea!

Copreşedintele PNL Gorj. Dan Vîlceanu, a declarat că partidul a pus gând rău trădătorilor. PNL i-a dat afară pe primarii Mihai Calotă, Mihai Troacă şi Gheorghe Păsărin. Toţi trei au cochetat cu alte partide, unii dintre ei trecând la PLR în baza Ordonanţei 55, dar ulterior au fost nevoiţi să rămână în partid pentru că PLR nu fusese înfiinţat. Vîlceanu a declarat răspicat faptul că partidul va trece la curăţirea în teritoriu şi-i va da afară pe cei care fac blaturi cu alte partide. Toate aceste decizi sunt luate împreună cu Tudor Barbu, copreşedinte PNL, a spus Vîlceanu. 

Reporter: Aţi văzut reacţia primarului Mihai Calotă. A spus că după ce că mai aveaţi şapte primari îi daţi şi pe aceia afară.

Dan Vîlceanu: Sincer nu am văzut declaraţia. Vă spun din start că ipocrizia şi trădarea trebuie să se termine. Gata. Ajunge. adică când domnul primar venea şi spunea că minerii sunt nişte fraieri că au votat cu Iohannis era penelist. Sau când făcea chermeze în curtea bisericii pentru Mihnea Costoiu era penelist. Sau când domnul primar făcea cerere pe Ordonanţa 55 să treacă la PSD era penelist. Nu s-a putut înregistra că a făcut cererea prea târziu, dar a vrut să plece. Sau când dânsul anunţa că  va candida din partea PSD era penelist. Nu te poţi baza pe cineva care vrea să plece la alt partid. Avem un statut foarte clar, susţinerea publică a altui partid înseamnă radiere din partid. probabil îl supără pentru că PNL stă cel mai bine în sondaje.

Rep: Ziceţi că PNL e primul în sondaje. Şi la Gorj?

D.V.: la Gorj nu am făcut sondaje, oricum la nivel naţional e primul, avem peste 45%.

Rep: Am impresia că dvs aveţi conducerea totală la PNL.

D.V.: Vi se pare. Nu este adevărat. Toate deciziile sunt luate în urma consultărilor cu Tudor Barbu. Absolut toate. Sunteţi surprinsă pentru că ne înţelegem foarte bine. Vă garantez un lucru: indiferent ce s-ar spune despre Tudor Barbu a rămas consecvent unui antipesedism. (...) Noi vrem să câştigăm alegerile locale şi ştim că dacă vom păstra aceeaşi atitudine nu vom avea nicio şansă, dacă nu avem oameni loiali lângă noi. Dacă menţineam aceleaşi atitudine de până acum nu aveam nicio şansă.

Rep: Dacă mergeţi pe ideea asta aveţi mulţi de schimbat.

D.V.: Vom face curăţenie. Nu sunt mulţi. PNL actual este un partid mare, nu se compară cu ce a fost PDL sau PNL. În condiţiile acestea, PNL, şi aceste discuţii le-am avut şi la centru, nu-şi mai propune ca în fiefuri roşii să scoată un rezultat bun. Acum vrem să câştigăm. Ne propunem, şi avem cu ce, să câştigăm. Unde simţim blat şi-l şi identificăm trebuie luate măsuri.  

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: