Vîlceanu: Şi cei din Coreea ar fi invidioşi pe şantajul PSD

Liderul PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că PSD a recurs la şantaj pentru a aduna cât mai mulţi consilieri locali, judeţeni şi primari, cu ajutorul ordonanţei traseismului. El a declarat că şi cei din Coreea de Nord ar fi invidioşi pe metodele practicate de PSD. Vîlceanu a mai anunţat că nu va vota proiectul de hotărâre prin care Consiliul Judeţean acordă primăriilor bani încă de acum pentru 2015.

Dan Vîlceanu spune că este prima dată când Consiliul Judeţean acordă bani unor primării înainte de a fi aprobat bugetul ţării şi al judeţului. El mai spune că aceasta este o metodă de a constrânge primarii să treacă la PSD. „Îi amintesc domnului preşedinte că suntem în 2014 şi nu poate aloca de anul acesta sume pentru 2015 pentru că nici măcar nu cunoaştem bugetul României pentru anul 2015. Nu ştiu de unde i-au izvorât domnului preşedinte sumele astea pentru că nu au legătură cu realitatea. E o fumigenă aruncată primarilor pentru a face campanie. Noi nu mergem la Consiliul Judeţean să ne jucăm de-a administraţia. Nu vom vota instrumente de campanie pentru a forţa primarii sau a le da speranţe că vor primi bani, deşi sumele astea sunt izvorâte dintr-un vis sau alte activităţi cu care se ocupă domnul preşedinte Călinoiu“, a declarat Vîlceanu.

El a mai acuzat PSD de şantaj asupra aleşilor locali. Cel care a declarat public acest lucru este primarul din Ciuperceni, Dumitru Tăloi, care a spus că sunt consilieri care sunt obligaţi să plece la PSD pentru a-şi păstra locurile de muncă din minerit sau de la alte instituţii controlate de PSD. „Cel mai grav lucru care se întâmplă este şantajul la primari şi consilieri locali sau judeţeni, şantaj pe bani publici, pe contracte pe care le-ar semna pe la minister primarii. E un şantaj cu privire la locurile de muncă în sensul în care dacă nu semnezi trecerea la PSD rişti să-ţi pierzi locurile de muncă. Lucrurile acestea cred că i-ar face invidioşi şi pe cei din Coreea de Nord. Instituţiile prin care se fac presiuni sunt CE Oltenia, Poşta Română, Inspectoratul Şcolar sau alte deconcentrate şi companii la care statul e acţionar“, a mai spus Vîlceanu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: