Vîlceanu: Trei sute de angajări politice la Minprest

Preşedintele PD-L Gorj Dan Vîlceanu a declarat ieri că la Minprest, societate la care acţionar este Complexului Energetic Oltenia, au fost angajate, de la începutul anului, 300 de persoane. „Aproape 300 de persoane angajate la Minprest, politic. Au fost angajaţi pe bază de listă. Primul primar care s-a revoltat a fost domnul primar Vasile Moşoiu şi ştia foarte bine de ce. De la unii primari se primeau liste, de la alţii nu. (...) Angajezi TESA să-i duci să planteze salcâmi? La TESA sunt 70 de persoane şi neavând ce să facă cu ei îi duc la plantat salcâmi“, spune Dan Vâlceanu.

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a fost deranjat de declaraţia lui Dan Vâlceanu. „Ce listuţe? Fiţuicile din capul lui. Sunt foarte mulţi pedelişti angajaţi de ei în Minprest şi nu ne-am atins de ei. Nu am făcut angajări fără să avem locuri bugetate“, a explicat Giorgi. Acesta a mai spus că de la începutul anului au fost angajate aproape 200 de persoane, nu 300. Giorgi a spus că a preluat un serviciu cu tot cu personal de la Olservmin, 40 de persoane, a angajat încă 20 la Turceni şi a înfiinţat două compartimente, IT şi de Audit. Giorgi spune că atunci când a preluat conducerea Minprest erau în jur de 1000 de angajaţi iar acum sunt 1167.

Vîlceanu a mai comentat şi pe marginea situaţiei CE Oltenia. Acesta crede că salvarea mineritului şi energiei este realizarea companiei Electra, un proiect demarat pe vremea guvernului PD-L.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: