Vîlcenii din CEO către USL: 1.000 de oameni înseamnă 4.000 de voturi!

Ideea divizării carierelor din Vîlcea şi Mehedinţi pare să nască probleme la nivelul celor două judeţe. În Vîlcea, unde separarea carierelor Berbeşti-Alunu este ca şi făcută, liderii sindicali au făcut o scrisoare parlamentarilor din judeţ. Ei îi avertizează că cei 1.000 de mineri de la cariere înseamnă pentru USL 4.000 de voturi. 

Liderii sindicatelor Cărbunele Berbeşti – Dorel Glomnicu, Independent Berbeşti - Constantin Chelcea, Solidaritatea Berbeşti - Alunu – Gheorghe Mînzatu şi Sindicatul Independent Olteţul – Marcel Vlădoiu au trimis parlamentarilor de Vâlcea o scrisoare prin care încearcă să-i convingă să nu voteze un proiect pentru externalizarea carierelor de la CE Oltenia. Ei spun că 90% din salariaţii celor două cariere, Berbeşti şi Alunu, au strâns semnături pentru a rămâne în CE Oltenia.

E gratis la CEO

Complexul Oltenia a venit cu ideea externalizării carierelor Berbeşti, Alunu şi Husnicioara deoarece are foarte mulţi bani de recuperat de la CET Govora şi RAAN Severin pentru cărbunele livrat. Numai că lucrurile nu sunt aşa simple pentru politicienii judeţului, mai ales că 2014 este anul cu două scrutine, europarlamentare şi prezidenţiale. Iar vîlcenii au pus punctul pe I. Dacă sunt scoşi din CEO nu mai votează USL. „Suntem o mie de salariaţi la carierele Berbeşti şi Alunu a căror soartă se află în mâinile dv. Vă spunem de la început că o mie de oameni înseamnă patru mii de voturi pentru dv. (...) Prin votul acordat politicienilor din USL v-am arătat încrederea şi respectul nostru faţă de platforma program şi politicile de dezvoltare economică ale judeţului. De data aceasta, însă, vă informăm deschis că nu suntem de acord cu intenţia dv. de a prelua cele două cariere în vederea realizării Complexului Energetic Vâlcea, cu mai multe argumente“, se arată în scrisoarea liderilor de sindicat.

Ei califică exces de zel şi patriotism local dorinţa autorităţilor judeţene de a prelua carierele care deservesc CET Govora şi spun că, pentru asigurarea producţiei, în minerit este necesară asigurarea unei baze materiale şi a unui stoc de siguranţă de piese de schimb, materiale şi subansamble, care există în CEO, dar în cazul externalizării, este imposibil de reconstituit.

Cert este că nici situaţia CE Oltenia nu e roz, mai ales dacă cumpărătorii precum CET Govora nu plătesc la timp, iar externalizarea celor două cariere este pentru compania din Gorj o afacere bună.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: