Vili Pasăre: “Mă duc la UNPR cu primari , viceprimari şi consilieri”

Prezenţa primarului comunei Dragoteşti, liderul filialei locale a PNG, la şedinţa UNPR de la sfârşitul săptămânii trecute a încins spiritele în partid. Ion Paliţă, preşedintele PNG Gorj, consideră că Vili Pasăre l-a trădat pe  Gigi Becali în ciuda faptului că s-a folosit de banii acestui. Paliţă spune că îl  va sancţiona pe edilului local cu demiterea din funcţia de conducere a filialei locale a PNG. Pentru Vili Pasăre o astfel decizie este binevenită fiind decis să treacă la UNPR, în condiţiile în care se respectă acordul de principiu. Ba mai mult, va aduce cu el încă trei primari, patru viceprimari şi câţiva consilieri.

Participarea lui Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti, la şedinţa UNPR-ului de la sfârşitul săptămânii trecute l-a enervat la culme pe Ion Paliţă, preşedintele PNG Gorj. Acesta consideră că Pasăre şi-a trădat partidul care l-a promovat şi ca atare urmează să fie demis de la conducerea filialei locale a Partidului Noua Generaţie. “Vili Pasăre a făcut un gest urât şi probabil îl vor sancţiona alegătorii. Sper să nu uite că PNG-ul l-a ridicat, l-a luat din şofer şi l-a făcut primar. Ştiu de abaterile dumnealui, l-am sancţionat cu mustrare, iar acum urmează ridicarea funcţiei de conducere a filialei locale. Nu îl vom exclude din partid pentru că ar rămâne independent, iar în momentul de faţă cred că asta ar dori”, a declarat Ion Paliţă. La rândul său, Vili Pasăre spune că şi-a încheiat conturile cu PNG-ul în urmă cu doi ani şi orice decizie luată în defavoarea sa nu-l deranjează. “M-aş bucura foarte tare dacă aş fi exclus de la conducerea filialei locale a PNG. De aproximativ doi ani mi-am încheiat conturile cu acest partid. Mi-am manifestat intenţia chiar şi în biroul central al PNG-ului. Paliţă nu are nici un drept să iese în presă cu astfel de declaraţii de moment ce nu a făcut nimic pentru acest partid, care practic nu există în Gorj. De mai bine de un an de zile nu s-a mai organizat nici o conferinţă de presă, nu a mai făcut nici o declaraţie, iar acum este deranjat de deciziile mele. Dacă m-ar demite înseamnă că îmi e prieten”, a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.

Ceartă pe banii lui Gigi Becali

Ion Paliţă îl acuză pe primarul comunei Dragoteşti de faptul că s-a folosit de partid, spunând că cele mai mari investiţii de pe raza comunei le-a făcut cu banii lui Becali. “Să nu uite domnul Vili Pasăre că datorită banilor fundaţiei şi ai lui Becali a făcut gardurile bisericilor, aleile şi a renovat şcolile”, a precizat Ion Paliţă. Vili Pasăre dezminte acuzaţiile aduse şi spune că nu a luat bani nici măcar de la membrii partidului. “Singurii bani de la Becali au fost 10.000 de euro pentru organizaţie. Eu nu m-am atins de ei, iar Paliţă a fost cel care i-a împărţit. Tot ce am făcut în comună a fost cu fondurile proprii. Dacă el spune că mi-a dat mie bani îl aştept să vină să-i dau înapoi. Nu am cerut nici cotizaţia membrilor mei de partid pentru că nu am avut pentru ce, de moment ce nu s-a făcut nimic”, a precizat Pasăre.

Candidează de la UNPR

Vili Pasăre este decis să candideze pentru nou mandat din partea UNPR în condiţiile în care se respectă acordul de principiu. Ba mai mult, Pasăre spune că va aduce la UNPR încă trei primari, patru viceprimari şi câţiva consilieri. Până în momentul de faţă, primarul comunei Dragoteşti nu are adeziune la UNPR întrucât este membru al Partidului Noua Generaţie. “Am semnat deja un acord de principiu cu UNPR-ul, iar dacă acesta va fi respectat voi candida din partea lor. În plus, nu voi veni singur la UNPR ci cu oamenii mei pe care voi încerca să-i aduc listele câştigătoare. Este vorba despre trei primari, patru viceprimari şi câţiva consilieri. Deocamdată nu voi face publice numele lor. Consider că o candidatură din partea UNPR va ajuta foarte mult comuna mea”, a declarat Vili Pasăre.   

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: