Vili Pasăre: Mai avem nevoie de un microbuz şcolar

Primarul din Dragotești, Vili Pasăre, a mers vineri personal la București să ridice microbuzul școlar alocat comunei de Ministerul Dezvoltării. În localitate funcționa un singur mijloc de transport, și acela preluat de la primăria Negomir. Nici măcar acest nou microbuz școlar nu acoperă necesarul pentru școlarii și preșcolarii din comună, spune primarul din Dragotești, care a declarat că face demersuri pe la minister astfel încât comunei să-i mai fie repartizat un microbuz școlar. 

Comuna Dragotești este una dintre cele 27 de unități administrativ teritoriale din județul Gorj care a beneficiat de un microbuz școlar de 17+1 locuri în această ultimă tranșă de mijloace de transport pentru elevi repartizate de Ministerul Dezvoltării.

Primarul din Dragotești, Vili Pasăre, spune că de ani buni aștepta acest microbuz, dar că nici măcar acest nou mijloc de transport nu poate asigura necesarul optim pentru cei peste 250 de școlari și preșcolari din comună. "Merg personal la București să iau microbuzul școlar. Aveam nevoie de el ca de aer. Mai aveam unul dar nu luat de la minister, preluat prin transfer fără plată de la primăria Negomir, acum mai bine de 3 ani. Noi îl așteptăm și pe cel de-al doilea. Am înțeles că în luna septembrie o să ne dea și unul de-al mare, dar nu știu sigur. Avem 256 de copii la grădiniță și școli. Îl băgăm în pâine pe 15 septembrie, o să îl înmatriculăm, trebuie să angajăm șofer. Se merită până la urmă, copiii aveau nevoie. Avem copii la Trestioara, hotar cu Bolboși, care vin de la 13-14 km până la școală la Dragotești. E o grupă, clasa a VIII-a. Străbat Trestioara, tot satul Corobăi și jumătate din Dragotești ca să ajungă la școală", a declarat primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: