Vin toţi la reunire !

Pandurii termină mâine vacanţa. O vacanţă mai lungă ca de obicei în care elevii lui Grigoraş s-au relaxat după un tur stresant. La reunirea de mâine sunt aşteptaţi toţi jucătorii, inclusiv noile achiziţii Alaverdashvili, Nicoară, Anton şi Predescu.

Pandurii ar putea şi pierde jucători în această iarnă. Matulevicius e propus în liga a doua germană, dar problema cea mai mare pare să fie Viera. Ivorianul încă nu a semnat prelungirea contractului scadent în vară cu Pandurii.

Îl conving pe Viera ?

Căpitanul pandurilor din tur, Ousmane Viera a intrat în ultimele 6 luni de contract. Asta înseamnă că poate să-şi negocieze plecarea din vară la o altă echipă. Viera pare să se lase cu greu convins să continue la Pandurii. Ivorianul vrea să treacă la un alt nivel în carieră şi condiţionează, se pare, continuarea la Tg-Jiu de o eventuală calificare în cupele europene. Aşa se explică faptul că pandurii se tot chinuiesc să-l convingă pe ivorian să semneze prelungirea angajamentului. „Viera e sub contract cu noi până în vară. Încercăm în continuare ceea ce facem de un an de zile, adică să-l convingem să-şi prelungească pentru încă doi ani şederea. Ar fi benefic pentru noi, dar şi pentru Ousmane. Dacă ne-am califica într-o cupă europeană ar fi un pas înainte şi pentru el”, crede preşedintele Pîrvulescu. Viera are şi avantajul de a fi convocat în mod regulat la naţionala Coastei de Fildeş şi poate fi astfel mult mai uşor „ochit” de cluburile din Vest. Viera a admis că visul său e să joace în Franţa. Recent, ivorianul fusese convocat pentru un turneu al naţionalei în Arabia Saudită, dar în ultimul moment s-a renunţat la serviciile lui.

Brata, încotro?

Ciprian Brata a fost împrumutat în vară de Pandurii pentru un an la Braşov. Mijlocaşul care a rămas în memoria suporterilor prin dubla de senzaţie cu Dinamo din urmă cu 2 ani şi jumătate, nu a reuşit însă să se impună la Braşov iar ardelenii ar cam vrea să renunţe la el. În tur, Brata a prins doar 2 meciuri ca titular la Braşov şi numai 252 de minute în culorile galben-negru. „Să vedem, dacă nu mai poate continua la Braşov, îi căutăm o nouă echipă. A jucat puţin la Braşov, are nevoie de jocuri. Cred că şi Ciprian ar înţelege că nu ar fi rău, în ultima instanţă să joace până la vară la Liga a II-a”, spune Pîrvulescu. Brata are şanse nule să revină acum la Pandurii. Gorjenii l-au transferat pe postul de mijlocaş stânga pe Nicoară de la CFR Cluj aşa că sunt acoperiţi. De la reunire nu vor lipsi însă John Ibeh, nigerianul revenind după o lungă pauză cauzată de o accidentare, dar nici Karim. Francezul a scăzut serios nivelul după golurile din meciul cu Oţelul, dar mai are contract până în vară cu Pandurii. „În vară putem activa opţiunea dacă va continua încă 2 ani la noi. El trebuie să convingă stafful tehnic pentru a rămâne”, explică Pîrvulescu.

„Georgianul Alaverdashvili vine la reunire, vine în cantonamente, avem contract pe 6 luni cu opţiune să îl cumpărăm pe 2 ani de zile. Pare a avea calitate, dar să-l vedem şi la pregătire.”                   Eugen Pîrvulescu

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: