Vinovaţii de moartea Ralucăi Tulic acced la preşedinţia Colegiului Medicilor

Medicii cercetaţi în cazul decesului adolescentei Raluca Tulic după o injecţie cu ampicilină, candidează pentru şefia Colegiului Medicilor Gorj. Mai mult, preşedintele Colegiul Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat în presa centrală că aceştia au tot dreptul să candideze pentru că deocamdată nu există o decizie executorie care să îi vizeze.

"Legea le permite acest lucru", a mai spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR). În cursa pentru şefia Colegiului Medicilor Gorj s-au înscris 33 de medici, printre care şi Gheorghe Stanciu, Rodica Dârnu, Constantin Pălivan şi Gheorghe Neaţă, toţi patru cercetaţi de procurori în “Cazul Tulic”. Primul tur al alegerilor s-a desfăşurat în luna octombrie, însă, din cauza prezenţei scăzute la vot, rezultatele nu au fost validate. Turul doi va avea loc între 24 şi 26 noiembrie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu efectuează cercetări faţă de cinci medici ai Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Este vorba despre medicii Gheorghe Stanciu, şeful Secţiei ORL, Carmen Braia, medic ORL, Rodica Dârnu, medic ATI, Gheorghe Neaţă, fost şef al spitalului, şi Constantin Pălivan, fost director medical al unităţii spitaliceşti. Mai sunt cercetate şi asistentele care s-au ocupat de Raluca Tulic. Acuzaţiile care le sunt aduse sunt ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Procurorii şi poliţiştii care efectuează cercetări în cazul decesului Ralucăi Tulic au cerut, de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, fişa posturilor anumitor medici şi cadre medicale implicate în acest caz şi foaia de observaţie a pacientei Tulic, a declarat medicul Vasile Stănculete, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

DOVADĂ

La sfârşitul săptămânii trecute, Institutul de Medicină Legală ,,Mina Minovici” a transmis anchetatorilor gorjeni din cazul “Tulic” (adolescenta de 17 ani care a decedat în Secţia ORL), rezultatul analizelor toxicologice, potrivit cărora decesul minorei a survenit ca urmare a şocului anafilactic de după administrarea injecţiei cu ampicilină.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: