Virozele respiratorii şi pneumoniile cresc vânzările la farmacii

Schimbarea vremii şi variaţiile de temperatură au făcut zeci de victime în judeţul Gorj. O mică parte din cei care au contactat viroze respiratorii sau pneumonii au fost la medic pentru a beneficia de îngrijiri medicale, însă restul au mers direct la farmacii pentru a-şi lua tratament. În aceste condiţii, vânzările farmaciilor au crescut considerabil.

Cei care suferă de viroze respiratorii sau pneumonii şi nu au mers la medic s-au dus direct la farmacii pentru a-şi lua tratamentul. În această perioadă farmaciile înregistrează vânzări duble la medicamentele folosite pentru tratarea bolilor de sezon. „Avem foarte mulţi clienţi care vin şi ne întreabă ce le recomandăm pentru răceală şi gripă. O parte dintre ei ştiu ce medicamente folosesc de obicei pentru aceste afecţiuni şi ne cer exact. Pot să vă spun că vânzările la aceste medicamente au crescut considerabil. Noi ne aşteptam la acest lucru şi am aprovizionat farmaciile”, a spus un farmacist.

Târgujienii evită cabinetele medicilor şi spitalul pentru tratarea răcelilor. Majoritatea bolnavilor merg direct la farmacii. „Eu ştiu ce să iau când răcesc. Mă duc direct la farmacie şi cumpăr. La medic trebuie să îmi fac programare, să stau la rând, dar aşa mă duc, iau tratamentul şi gata. Şi medicul îmi dă acelaşi tratament. Dacă este ceva mai grav merg la specialist”, a declarat Ion Cornoiu, unul dintre gorjenii loviţi de răceală în această perioadă.

Deşi în farmacii se găsesc şi vaccinuri împotriva gripei, gorjenii merg fie pe medicamente, fie pe tratamente naturiste. „Noi avem în farmacie şi vaccin antigripal, însă nimeni nu a dorit să cumpere. S-au vândut bine medicamentele pentru viroze şi răceli, antibioticele, dar şi tratamentele naturiste pentru aceste afecţiuni”, a explicat farmacistul.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: