Vise

Știți cum unii își doresc copii deștepți? Alții vor să fie frumoși? Alții să învețe limbi străine, balet, sau să cânte la pian și să danseze step? Sau să învețe bine, așa, în general. Ei bine, eu nu mi-am dorit niciodată nimic din astea pentru fie-mea. Și nici nu mi-am imaginat-o niciodată. Adică nu că nu mi-am imaginat-o cu calități. Nu mi-am imaginat-o deloc. Nici că o să fie frumoasă sau deșteapta sau cuminte sau rea sau sau. Dar e ceva ce mi-aș dori pentru ea, în afară de sănătate.

Mi-aș dori să fie o persoană puternică și încrezătoare în forțele proprii. Mi-aș dori  să asculte rock la 14 ani și hiphop la 15 că așa îi place ei, nu colegelor de clasă. Să vrea să se tatueze din nu știu ce motiv (adică chiar nu știu ce motiv ai putea avea mama musai să vrei să te tatuezi, serios), dar să vrea ea singură. Nu că e la modă. Să nu mintă că îi place nu știu ce carte pentru că băiatului ce i-a căzut cu tronc îi place (măcar de i-ar pica cu tronc un băiat căruia îi place să citească). Să știe cumva, instinctiv, fără să fie nevoie să învețe treaba asta, că nu contează ce cred alții despre ea, ci ce crede ea și oamenii pe care ea îi iubește. În frunte cu mă-sa, clar?!

Nu vreau să facă ceva. Chiar nu mă pot gândi la ceva ce mi-aș dori să facă sau să se facă. Doctor, avocat, pictor, asistenta, tâmplar, vânzător. Cred că poate să facă orice și să fie fericită. Dar vreau să fie fericită, da. 

Și dacă mai am voie o dorință, că am fost așa modestă până acum (glumesc) mi-aș dori să aibă norocul să întâlnească un om blând și cald să îi fie alături în viața. Dar nu musai din prima, na, dacă nu suferi ca un câine tâmp că nu-i place lui Gigel de tine în clasa a 9-a nu are viața niciun farmec. Și mi-ar plăcea să aibă copii. Că e așa ceva incredibil de tare și habar n-ai înainte să-i ai. Și să nu fie rea. Adică rea rea. Pe bune ca știu niște persoane care sunt rele. Brrrr, mama să nu fii așa.

Oare m-am cam întins?

Deci calm mama, calm. Ardelenește așa. Puține lucruri în viață chiar merită. Fii perseverentă și ce vrei du-te și ia cu încăpățânare de capră dacă chiar îți dorești, fie că e o prăjitura, un băiat sau nu știu…un concert cu Metallica. Spune când îți place ceva și când ceva te enervează. Daca poți să faci ceva drăguț, fă-o și nu te lăuda cu asta. Fă întotdeauna ce ți se pare ție corect, indiferent de ce spun alții. Asta nu înseamnă că n-o să faci greșeli mama, numai aia de nu fac nimic nu fac greșeli.

Na, chestii din astea, știți voi.

Și așa mi-ar plăcea să fie și blânda. Eu nu-s deloc blânda, sunt scorțoasa așa. Ar fi drăguț să fie ea blânda, dar vă spun sincer ca nu pare. Mama, nu pari, pari și tu zăludă tot ca mine.

Pe scurt, mi-ar plăcea să fie ea mai bună ca mine. Na, n-o să fie foarte greu.

sleepy00.wordpress.com

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: