Volumul de credite, în creştere la jumătatea anului

La jumătatea anului 2011 se constată o creştere semnificativă a volumului de credite în lei la nivelul judeţului Gorj, respectiv cu 4,2% faţă de luna anterioară, atingându-se cel mai ridicat nivel al acestui indicator din ultimul an, de 1.400.000 lei.

Creşterea este realizată pe seama agenţilor economici, ceea ce ar putea sugera şi o uşoară revenire a activităţii de natură economică. Şi creditele în valută au crescut în luna iunie, atât pentru agenţii economici, cât şi la populaţie, în timp ce creditele restante pentru cele două structuri aproape au stagnat, ponderea în totalul creditelor la nivel de judeţ fiind mai mică decât în luna anterioară, respectiv 4,89%, mult inferioară unor judeţe ca Ialomiţa şi Galaţi, unde creditele restante reprezintă aproape 20%, aproape o cincime din total. Şi în privinţa depozitelor şi disponibilităţilor în lei şi în valută, aferente agenţilor economici şi populaţiei se înregistrează o creştere în luna iunie anul curent. De asemenea, faţă de luna decembrie 2010 se înregistrează o creştere a creditelor totale în lei şi valută, dar şi o creştere a celor restante, fără însă ca procentul să fie semnificativ.

Cresc restanţele

La nivel naţional valoarea creditele în lei şi valută ale populaţiei şi firmelor depăşeau 215 miliarde lei la finele lunii iunie, iar restanţele depăşeau 19 miliarde lei. Creşterea faţă de luna precedentă este de 4,7%. Astfel, în ceea ce priveşte creditele restante înregistrate de populaţie şi de agenţii economici, valoarea acestora era de peste 79,2 miliarde lei, din care 8,6 reprezentau credite restante. De asemenea, din totalul de 136,18 miliarde lei, credite în valută, restanţele înregistrate erau la sfârşitul lunii iunie de 10,77 miliarde lei.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: