Voluntar, după găsirea băiatului dispărut: Mâine nu mai era posibil să-l găsim în viață

„Dacă nu era găsit în noaptea asta, mâine dimineață nu mai era posibil să-l găsim în viață”, a spus un voluntar care a participat, sâmbătă, la căutarea copilului de nici trei ani care a dispărut din satul Sâmbotin, localitatea Schela. Luca a fost găsit de un polițist. Era acoperit de frunze și doar o minune a făcut ca băiatul să facă zgomot și salvatorul să-l vadă.

Cei care l-au căutat au mai trecut prin acea zonă, dar fără să-l vadă. De frig, micuțul s-a acoperit cu frunze. Era desculț și într-un tricou. Băiatul își pierduse papucii prin pădure.

"Era pe burtă, în frunze sus, la vreo doi kilometri, dacă nu țipa, treceam pe lângă el. Deci a început să țipe și l-am auzit și ne-am dus la el. Era dezbrăcat, doar în tricou era, Papucii... un papuc era pe acolo aruncat. L-am luat în brațe, l-am pus în geacă și am venit repede cu el încoace", a spus polițistul care l-a salvat pe Luca.

Pe lângă polițiști, jandarmi, pompieri, salvamontiști, autorități, familie si vecini, au participat la căutări și mai mulți voluntari cu mașini off-road. Aceștia au periat întreaga zonă în căutarea băiatului. A fost un miracol că a fost găsit. Salvatorii se temeau că nu ar fi supraviețuit frigului de peste noapte. "Probabil că dacă nu era găsit în noaptea asta, mâine dimineață (n.r. duminica) nu mai era posibil să-l găsim în viață. Suntem foarte bucuroși că este în viață. Munca în echipă dă rezultate", a spus unul dintre voluntari.

Băiatul a fost preluat de o ambulanța și transportat la spital. El se afla în grija bunicii când a plecat de acasă fără să fie observat. Un unchi a sunat la 112 după ce îl căutase fără succes prin împrejurimi.

Vizualizări: 198,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: