Vom muri şi vom fi liberi

Deși trupul lui Steve Jobs este deja în descompunere, fenomenul pare destul de întreg. Site-urile de știri (chiar și acelea de la noi) continuă să ne bombardeze cu știri despre Jobs. Deunăzi am văzut pe CNN un interviu excelent realizat de Piers Morgan cu autorul cărții biografice a lui Jobs. Am aflat că Jobs era un tip dificil și nepoliticos cu oamenii simpli, în special cu chelnerii, cu care vorbea urât deseori. Morgan a comentat dezamăgit situația: ”îmi pare rău să aud asta, pentru mine oamenii se împart în aceia care sunt politicoși cu chelnerii și aceia care nu”. Bill Gates a fost și el elegant și a refuzat să răspundă acuzelor dure ale lui Jobs, care a spus despre Gates că este lipsit de imaginație și că nu se descurcă deloc cu tehnologia. Jobs, evident, era rău când spunea asta. Am mai stabilit aici că Gates era adevăratul creator. Așa cum la Apple creatorul era Steve Wozniak, un inginer excepțional. Jobs era doar un băiat bun la vânzări.

De aceea consider puțin exagerat tam-tam-ul care se face legat, de exemplu, de ultimele cuvinte pe care le-a spus Jobs înainte să moară. Mai ales că nici măcar nu era o frază tocmai memorabilă. A spus: ”Oau!”, sau ceva de genul ăsta. Cred că și bunicul meu a spus la fel. Mare chestie! Ieri, realitatea.net a dublat știrea cu un material despre ultimele cuvinte rostite de anumite celebrități înainte să moară. Rămân celebre cele ale Mariei Antoaneta (care înainte să fie decapitată i-a cerut scuze călăului că l-a călcat pe picior) sau ale lui Jack Daniel (”Un ultim pahar, vă rog”). Unele sunt chiar amuzante. Ca acelea ale lui Steve Irwin (vânătorul de crocodili ucis de o pisică de mare): ”Nu te teme, de obicei nu înoată pe spate”.

Nu am putut să nu mă gândesc ce vor zice oamenii politici de la noi înainte să moară. Oare Iliescu va mai chema minerii pentru ultima oară- Îl vom auzi murmurând, în clipa fatidică: ”Delegația de mineri în frunte cu domnul Cozma se va deplasa spre Piața Universității, pe care vă rog să o ocupați dumneavoastră”- Oare Băsescu va recunoaște că l-a plesnit pe copil- Oare Elena Udrea va recunoaște că s-a iubit cu președintele- Oare Mircea Geoană va recunoaște că e prost- Oare Crin Antonescu se va trezi din somn ca să zică, totuși, ceva- Om muri și om vedea.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: