Vot dublu la Stoina, un pensionar riscă puşcăria

Un alegător din Gorj, ieșit la pensie de câțiva ani, a votat ieri la două secții de votare, președintele uneia dintre secții sesizând Poliția cu privire la incidentul respectiv, omul alegându-se cu dosar penal.

Incidentul a avut loc în comuna Stoina, președintele unei secții de votare observând că bărbatul care introduse buletinul de vot în urnă avea deja aplicat timbrul autocolant pe cartea de identitate, semn că votase deja în cursul zilei.

Procedura prevede că alegătorul primește buletinul de vot contra cărții de identitate, iar la final, după ce introduce buletinul de vot în urnă primește înapoi cartea de identitate cu timbrul autocolant pe ea. În cazul de față, actul de identitate avea deja un autocolant aplicat pe verso. Ca urmare, alegătorul respectiv, un localnic în vârstă de 69 de ani, nu a mai fost lăsat să plece din secția de votare, iar după ce a fost întrebat dacă a votat și la o altă secție de votare a menționat că votase deja la secția din satul Păieșani, amenajată în aceeași comună.

Bărbatul a votat de două ori pentru alegerile europarlamentare, fapta sa fiind de natură penală. În cursul zilei alegătorul respectiv a fost audiat de polițiștii care au deschis dosar penal, aceștia făcând verificări cu privire la împrejurările în care pensionarul  a ajuns să voteze de două ori la secții diferite.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: