Vot reluat pentru transformarea IDP în regie Autonomă

Consiliul Judeţean Gorj va relua votul pentru transformarea Întreprinderii de Drumuri şi Poduri din societate comercială în regie autonomă, după ce liberalii au înaintat plângere prealabilă pe motivul că hotărârea nu a avut două treimi din voturi. Deşi va trece acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei din această lună, secretarul judeţului, Cristina Rădulea-Zamfirescu, spune că îşi menţine în continuare punctul de vedere şi anume că nu era necesar votul a două-treimi din consilieri, nefiind o hotărâre de patrimoniu.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a confirmat faptul că se va supune din nou la vot transformarea Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) din societate comercială în regie autonomă, din cauza discuţiilor privind patrimoniul. Secretarul judeţului spune că îşi va menţine punctul de vedere şi de această dată. „Cel mai probabil va intra pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Judeţean din această lună. În principiu, şedinţa va avea loc pe data de 26 noiembrie. Va fi o nouă hotărâre a Consiliului Judeţean cu privire la transformarea IDP în regie autonomă. Eu îmi menţin punctul de vedere că patrimoniul IDP nu e patrimoniul judeţului, iar în aceste condiţii nu e nevoie de două treimi. Sunt două patrimonii distincte: patrimoniul unei societăţi comerciale şi patrimoniul judeţului, sunt două persoane juridice distincte. Cu toate acestea, nu am nimic împotrivă să fie repetat votul, dacă propunerea vine din partea preşedintelui Consiliului Judeţean este legal”, a declarat Cristina Rădulea-Zamfirescu, secretarul judeţului.

Liberalii cred că nu se va întruni numărul de voturi necesare pentru ca IDP să devină regie autonomă. „În plângerea prealabilă, am cerut să revoce acea hotărâre şi să se repete votul. Noi am invocat faptul că orice hotărâre de patrimoniu se ia cu două treimi, am prezentat şi articolele de lege din care reiese ce înseamnă patrimoniul public. După părerea mea, nu cred că se vor întruni două treimi din voturi din cauză că o parte dintre consilierii fac parte din AGA Întreprinderii de Drumuri şi Poduri. Sunt trei persoane care n-au votat nici data trecută şi este normal să aibă aceeaşi poziţie şi acum. Dacă în şedinţa respectivă au spus că nu pot vota şi de data aceasta va fi aceeaşi situaţie”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: