Votați eroi tehnocrați!

Țara s-a săturat de politruci, asta e clar. Exemplul Mircea Diaconu este perfect valabil. Dacă stai să te gândești că nici măcar nu este vreo mare somitate în domeniul lui, deducem că poporul vrea specialiști. Dar eu aș plusa un pic. Aș propune eroi. Ce eroi avem noi în România, în afară de ăia morți deja? Până vom avea tehnologia necesară pentru a o clona pe Ecaterina Teodoroiu, să alegem din ce avem la ora actuală. Dar ce avem? Eroii de la Antena 3 nu sunt acceptabili. Eu unul nu l-aș vota pe cretinul ăla care și-a rupt piciorul în timp ce-l alergau jandarmii, nici pe retardatul (medical vorbind) care l-a scuipat pe Băsescu la Constanța.

Să ne uităm afară. Pe la alții chiar apar eroi adevărați. Vă dau doar un exemplu: Chesley Sullenberger. Poreclit Sully. Erou, dar puțin cunoscut, că la alții eroii nu apar chiar mereu la televizor. S-au scris mii de articole pentru el, s-au scris cântece și cu siguranță se vor face filme. Vă dau doar un exemplu: ”Un pilot într-o dimineață rece / Cu 155 de oameni la bord / Toți scoși în siguranță / Din nava care se scufunda încet / Apa însăși era mai caldă / Decât capul lui, extrem de lucid, / A știut ce să facă pe acea fâșie extrem de îngustă / Și a demonstrat că e / O ființă umană adevărată / Și un erou autentic.” Da, Chesley Sullenberger este pilotul care a aterizat un Airbus uriaș pe râul Hudson pe 15 ianuarie 2009. A ”prăbușit” controlat avionul aflat în vrie atât de măiastru încât toți cei 155 de pasageri au fost scoși în siguranță din aeronavă, doar cinci dintre ei cu răni mai serioase.

La noi, pilotul Adrian Iovan l-a împușcat pe amantul neveste-si, după care a prăbușit un avion într-o pădure în care nu avea ce căuta, având în vedere condițiile meteorologice. Au murit doi oameni, printre care și el. În fine, bun și-așa. Iovan a murit, dar trebuie să fie și alții. Oameni într-adevăr buni la ceea ce fac. În fond, ce trebuie să știi ca să fii președinte? Nu multe, oricât s-ar împăuna Băsescu cu experiența. Trebuie să fii un om decent, as în domeniul tău, suficient de altruist încât să-i pună mereu pe ceilalți pe primul plan. Oricât v-ați strădui, nu veți găsi acest om în politica românească.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: