Vouchere puţine, rable multe

Cel puţin 100 de gorjeni se prezintă zilnic la Remat Gorj pentru a-şi preda autoturismele vechi, unitatea putând vinerea trecută să primească doar 30 de maşini uzate, în cadrul programului "Rabla". Directorul unităţii amintite, Aurelian Cotojman, afirmă că interesul proprietarilor de maşini vechi pentru a scăpa de ele este foarte mare, lipsa voucherelor oferite de Ministerul Mediului făcând ca proprietarii autoturismelor bune de casat să vină zilnic la sediul Remat din Târgu Jiu. Cotojman se aşteaptă ca numărul celor care vin la poarta unităţii să rămână mare şi săptămâna aceasta.

"Din păcate nu avem vouchere la cât de mare este cererea. Pentru vineri am avut la dispoziţie doar 30 de bucăţi care s-au dat ca pâinea caldă, cum se spune. La poartă cred că au mai rămas la sfârşitul programului de lucru circa 100 de proprietari care aşteaptă de zile bune ca să scape de rablele pe care le au. Nu ştiu ce să le spun, în afară de faptul că problema poate fi rezolvată doar de Ministerul Mediului prin suplimentarea numărului de vouchere repartizate în teritoriu", afirmă directorul Aurelian Cotojman.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Protecţie a Mediului Gorj, Cristina Merfu, declară că numărul maşinilor casate până acum la nivel de judeţ este mai mare decât cel înregistrat pe tot parcursul anului trecut. "Avem deja 450 de autoturisme radiate de la 20 februarie, când a început programul, ceea ce, în comparaţie cu anul trecut, este foarte mult pentru că în 2009, pe tot anul, am avut circa 400 de autoturisme. Interesul oamenilor pentru acest program guvernamental este foarte mare", afirmă Merfu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: