Vrea să dea Maxim pentru Pandurii !

Pandurii nu doar vând, ci şi aduc jucători! După ce l-au dat pe Grecu la U Cluj (pentru 400 de mii de euro, bani ce vor fi împărţiţi cu Şcoala de Fotbal Gică Popescu), gorjenii l-au adus pe Alexandru Maxim un mijlocaş de 21 de ani care a dat Primera Division pentru liga întâi!

Maxim şi-a încheiat conturile în această vară cu Espanyol Barcelona şi a venit liber de contract la Pandurii. Grigoraş îl va testa mai întâi dar, impresionat de CV-ul acestuia, e aproape sigur că-l va păstra. „E o întrebare grea, dacă a meritat să dau Primera Division pe liga întâi. Cert e că la situaţia în care m-am aflat eu sezonul trecut, e sigur un pas înainte” spune mijlocaşul nu a apucat însă să joace contra lui Messi sau Cristiano Ronaldo. Şi asta pentru că spaniolii l-au folosit numai la echipa a doua iar anul trecut l-au împrumutat în liga a treia la Badalona. „Dacă a ajuns în Spania, nu a ajuns întâmplător. Acum vine la noi în probe dar per total e un jucător foarte tânăr şi am referinţe bune în privinţa lui. Trebuie să avem răbdare cu el pentru că a terminat sezonul pe 22 iunie. Sunt convins că informaţiile despre el nu sunt false şi are şanse mari să rămână” spune şi Grigoraş despre mijlocaşul care anul trecut a refuzat să dea Spania pentru Rapid. Maxim a fost convins să vină la Pandurii de foştii săi colegi de la Ardealul Cluj din perioada junioratului, Chiricheş şi Alexandru Vlad. „Da am vorbit cu ei. Mă bucur că am ajuns aici, băieţii m-au primit foarte bine, sper să fac treabă bună şi să rămân. Foştii mei colegi mi-au spus că aici e un colectiv bun, tânăr, că domnul Grigoraş dă credit tinerilor şi sper să ne îndeplinim obiectivele împreună” spune fără ezitare Maxim care încă nu a semnat cu Pandurii.

4 sezoane (din 2007) a jucat Maxim pentru Espanyol dar numai la juniori sau împrumut la Badalona. În 2008, Maxim a devenit campion al Spaniei la juniori printr-un gol marcat chiar de el în meciul decisiv cu Villareal. Presa spaniolă l-a numit atunci „perla Espanyol-ului”.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: