Weber: Defileul Jiului este o mare problemă pentru Gorj

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sunt aşteptaţi pe Defileul Jiului pentru a inspecta lucrările de modernizare ale drumului, care de câteva luni au ieşit din grafic. Spaniolii care se ocupă de modernizarea Drumului Naţional 66 ce traversează Defileul Jiului şi leagă judeţele Gorj şi Hunedoara motivează întârzierea lucrărilor prin faptul că au fost nevoiţi să efectueze o serie de consolidări de versanţi şi de montare de elemente de protecţie, respectiv plase de oţel.

Deputatul Mihai Weber consideră că tărăgănarea lucrărilor de pe Defileul Jiului creează probleme Gorjului, investitorii ocolind judeţul din cauza restricţionării traficului. „Defileul Jiului este o mare problemă pentru Gorj. Acum se poate circula în condiţii normale pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu, dar avem problema cu Defileul, unde lucrările încă nu se derulează la cerinţele impuse. Drept pentru care am discutat cu conducerea CNADNR, cu domnul Neaga, pe care l-am rugat să urgenteze, să fie prezent aici pentru a impulsiona ritmul lucrărilor din zona respectivă”, a declarat Mihai Weber.

Deputatul a anunţat că s-a găsit finanţare pentru reabilitarea unui alt tronson de drum. „Referitor la infrastructura judeţului mai avem o veste bună. Tronsonul de la Scoarţa care se bifurcă către Cărbuneşti şi care ajunge în Argeş este deja bugetat pe anul 2015, a trecut de faza de aviz tehnic şi acum urmează să intre în lucru”, a precizat Weber.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: