Weber: Ministrul Niţă mi-a garantat adoptarea memorandumului

Ministrului Energiei, Constantin Niţă, este aşteptat astăzi la Târgu Jiu. Vizita acestuia a fost anunţată de către deputatul PSD Mihai Weber. Niţă i-ar fi dat garanţii parlamentarului în ceea ce priveşte adoptarea memorandumului care vizează reangajarea a peste 350 de foşti salariaţi ai firmelor sindicale în cadrul Minprest.  

Deputatul PSD Mihai Weber a declarat că a primit asigurări din partea ministrului că va fi adoptat memorandumul înaintat de CE Oltenia şi Minprest pentru a reangaja o parte din personalul firmelor sindicale intrate în insolvenţă. Practic, dacă se va îndeplini acest deziderat, peste 350 de persoane vor fi angajate în cadrul Minprest. “Marţi după amiază am discutat cu ministrul Niţă, după terminarea şedinţei de Guvern. Am vorbit despre problema memorandumului şi m-a asigurat că va trece, e o chestiune de câteva zile. În principiu memorandumul a fost acceptat în forma prezentată de CE Oltenia şi Minprest. Important e să îl accepte şi n-a fost pusă problema de a fi redus numărul celor care au fost propuşi acolo pentru angajare. Mi-a garantat că în câteva zile va fi adoptat. Probabil când va ajunge va vorbi şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, va merge şi pe la Complexul Energetic Oltenia, a rămas că vorbim joi când va ajunge la Târgu Jiu”, a declarat deputatul Mihai Weber.

În ultimele declaraţii ale celor implicaţi în prezentarea acestui memoriu la factorii de decizie din capitală, actul se afla pe masa Ministerului Finanţelor. Se vorbea de o începere a activităţii a celor peste 350 de oameni din 16 septembrie, dacă până la această dată memorandumul va fi adoptat. Mare parte dintre cei vizaţi pentru reangajare în cadrul Minprest sunt cei care au încheiat convenţii de cedare a terenurilor către carierele miniere.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: