Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Weber spune patru motive care au dus la creșterea facturilor

“Fostele guvernări de dreapta sunt vinovate pentru facturile uriașe la energie și gaze”, susține președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Acesta a identificat patru motive pentru care prețurile la utilități au explodat. “Liberalizarea pieței de energie și gaze naturale realizată de Guvernul Orban, prin eliminarea plafonului la prețul de producție la gaze naturale și prin retragerea ANRE din reglementarea pieței de energie active”, este primul motiv spus de președintele PSD Gorj.

Al doilea motiv ar fi “eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, cea din care se asigurau resursele pentru consumatorii vulnerabili”.

Potrivit deputatului PSD Gorj, o altă măsură greșită a fost “Eliminarea cotelor obligatorii de depozitare pentru furnizorii de gaze naturale, ceea ce a condus la comercializarea rapidă a gazelor ieftine care se aflau atunci în depozite și a întrerupt ciclul de achiziții de gaz pe timp de vară la prețuri mici”.

Populația a primit lovitura de grație, spune Weber, atunci când “guvernarea de dreapta a respins propunerea legislativă a PSD pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, alegând promovarea în Parlament a variantei legislative a ministrului Energiei, în care nu erau prevăzute sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectau prevederile legale”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: