Weber vrea alegeri la PSD Gorj în următoarele două luni

Deputatul de Gorj Mihai Weber crede că alegerile la organizaţia PSD vor avea loc în următoarele două luni. Acesta vrea să facă parte şi din viitoarea echipă de conducere, în prezent fiind preşedinte executiv. Weber spune că principalul obiectiv al PSD este recâştigarea Primăriei Târgu Jiu şi nu exclude un candidat din afara partidului, dacă aşa vor indica sondajele de opinie.

Reporter: Când vor fi alegeri la PSD Gorj?

Mihai Weber: Cred că acum lucrurile s-au lămurit, domnul senator Cârciumaru a spus foarte clar că peste o lună - două vor fi alegeri, dânsul nu va mai candida, decizia a venit de la Comitetul Executiv Naţional. Vor fi alegeri în cel puţin 15-18 judeţe din ţară, acolo unde au expirat mandatele preşedinţilor sau unde sunt interimari. Lucrurile s-au închis pe subiectul respectiv. Vom asista la alegeri, va fi o nouă echipă, mi-aş dori să fac parte din această echipă, voi candida, nu văd de ce atâtea speculaţii, că sunt scindări. Discuţiile trebuie purtate în spaţiu organizat.

Reporter: Credeţi că se vor limpezi apele după aceste alegeri?

Mihai Weber: Niciodată nu am perceput că ar fi apele tulburi, dimpotrivă, sunt un pic oxigenate, aşa cum este la noi apa de munte. Asta demonstrează un singur lucru, că este o organizaţie dinamică şi că sunt diverse abordări, dar putem să realizăm ceva numai într-o echipă. Echipa nu este formată dintr-un om sau doi oameni, sau acel cuvânt tandem folosit de unii sau alţii, echipa este alcătuită din toţi membrii, din toţi consilierii locali, din toţi consilierii judeţeni. O echipă are un singur ţel, în cazul nostru obiectivul este foarte clar, de a câştiga toate alegerile. Obiectivul principal este să recâştigăm Primăria Târgu Jiu şi de aceea trebuie să luăm în calcul persoana care are cea mai bună imagine, cea mai bună notorietate şi care poate să aducă cel mai mare plus în organizaţie, astfel încât Primăria Târgu Jiu să fie câştigată. Vor fi sondate mai multe persoane, printre care şi Adrian Tudor, şi Aurel Popescu, şi Mihai Prunariu. Să vedem fiecare persoană cum este poziţionată şi să lăsăm orgolii şi ambiţii personale, astfel încât indiferent cine şi cum se numeşte persoana respectivă, dacă are cele mai mari şanse, pe persoana respectivă să ne concentrăm toţi, astfel încât să recâştigăm Primăria Târgu Jiu.

Reporter: Marcel Romanescu ar putea ajunge la PSD?

Mihai Weber: Să ştiţi că pe tema respectivă au fost create diverse discuţii, cum că au fost înţelegeri, discuţii la nivel central sau local. Sunt pure speculaţii. Dacă vor fi discuţii de acest gen cu Marcel Romanescu sau cu o altă persoană, atunci acestea se vor derula într-un cadru organizat, în cadrul Biroului Permanent, în prezenţa unor persoane din cadrul conducerii şi nu aşa, la colţ de stradă, cu o persoană-două şi fiecare ne dăm cu părerea dacă este rău sau bine. Putem să discutăm cu orice persoană care este într-un sondaj şi care are cele mai mari şanse, indiferent cum se numeşte şi cine este persoana respectivă.

Reporter: Nu excludeţi această posibilitate?

Mihai Weber: Nu excludem niciun fel de posibilitate. Dacă o persoană iese mai bine, poate să fie şi din afara partidului. Există şi posibilitatea asta, nu ştiu, acum vorbim la nivel de scenariu. Noi în acest sondaj încercăm să introducem cât mai multe persoane, pentru a aveau un rezultat clar. Să vedem care este dorinţa electoratului din Târgu Jiu. Pot să existe mai multe persoane cu potenţial, ne concentrăm pe aceste persoane. Este un lucru important şi nu trebuie tratat ca un subiect de imagine pentru o persoană sau alta.

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: