Zahiu: „Susţinem Pandurii să se salveze de la retrogradare!

Fotbaliştii de la echipa a doua a clubului Pandurii au azi un meci dificil la Târgu Jiu, cu Minerul Mehedinţi, acesta fiind programat de la ora 18:00 pe terenul sintetic. Toţi jucătorii de la Pandurii II au urmărit cu atenţie meciul celor de la Pandurii cu Poli Iaşi pentru a vedea care mai sunt şansele lor de a mai lupta pentru promovare. Pandurii II nu poate practic promova în Liga a II-a chiar dacă încheie acest sezon pe prima poziţie din cauza regulamentelor FRF. Dacă Pandurii retrogradează echipa lui Gabi Zahiu va fi nevoită să o ia de la capăt tot în Liga a III-a. Chiar dacă o astfel de situaţie e frustrantă, tehnicianul îşi încurajează şi motivează jucătorii să lupte la fel în continuare sperând în salvarea de la retrogradare a primei echipe.

Reporter: Care e starea de spirit la Pandurii II acum pe final de sezon, cu patru etape înainte de încheierea campionatului?

Gabi Zahiu: Care să fie, conform cu situaţia! Sper ca totuşi să existe mobilizarea necesară pentru a juca la fel de bine, chiar dacă echipa mare nu prea ne mai dă speranţe că ne putem îndeplini obiectivul. Noi vrem pentru moralul jucătorilor şi pentru ceea ce au făcut de-a lungul anului să se concretizeze măcar moral această promovare în liga a doua. Sperăm şi noi în continuare în salvarea de la retrogradare a primei echipe pentru că şanse mai sunt şi sperăm şi noi să evoluăm apoi în eşalonul doi.

Rep.: Dar sunt jucătorii dumneavoastră demoralizaţi de ultimele rezultate de la Pandurii?

G.Z.: Afectaţi suntem cu toţii cei din anturajul echipei, dar trebuie să existe aceiaşi mobilizare şi dorinţă de victorie la echipa mea. Sper că au înţeles că trebuie să continuăm la fel, am stat de vorbă cu ei şi înainte şi după antrenament, şi sper să se gândească numai la acest meci care va urma.

Rep.: Aveţi un meci greu cu Minerul Mehedinţi şi apoi altele la fel de dificile….

G.Z.: Da, asta e culmea ironiei, din patru meciuri pe care le mai avem de disputat trei sunt numai meciuri de orgolii, cu Mehedinţi şi Jiul Rovinari şi se ştie că meciurile astea pe plan local nasc orgolii mari, şi bineînţeles mai e meciul cu ACU Arad, principala contracandidată la ocuparea locului I.

Rep.: Cât de frustrant e pentru un antrenor să ştie că e posibil ca echipa cu care a muncit un an pentru promovare ar putea să joace tot în liga a III-a?

G.Z.: Noi putem termina pe locul I dacă ne mobilizăm în continuare şi luptăm şi credem în noi. Dacă terminăm pe locul I încerc să gândesc şi eu tot ca băieţii că noi promovarea am realizat-o, indiferent de ce se va întâmpla. Dar sper în continuare să nu se ajungă la situaţia acea în care să promovăm şi să nu putem juca în Liga a II-a. E greu acum, e starea care e la prima echipă dar matematic mai au şanse, noi îi susţinem în continuare cum putem că altă alternativă nu avem, depindem de ei să jucăm în Liga a II-a.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: