Zece familii izolate la Schela

Zece familii din comuna Schela au rămas izolate de restul localităţii după ce drumul care face legătura a fost afectat de alunecările de teren. Drumul a fost practic rupt de la jumătate, în prezent putând fi traversat doar pe jos. Prefectura judeţului Gorj a precizat că primăria va trebui să facă lucrări în regim de urgenţă pentru că în pericol este şi conducta de alimentare cu apa.

Zece familii din cătunul Vlădoi sunt izolate de restul comunei Schela dat fiind că drumul care face legătura s-a prăbuşit pe o lungime de 40 de metri. Primarul localităţii, Aristide Şerbănescu, spune că problema este mai veche însă din cauza precipitaţiilor s-a agravat la sfârşitul săptămânii trecute. Şerbănescu dă vina pe Instituţia Prefectului Gorj, despre care spune că nu s-a implicat suficient în remedierea situaţiei. „A fost o alunecare de teren, s-a prăbuşit drumul pe 40 de metri şi nu se mai poate trece nicicum. Prima dată s-a surpat pământul în luna mai. Atunci am invitat comisia pentru situaţii de urgenţă să constate calamitatea. Urma ca Instituţia Prefectului să iniţieze un proiect de hotărâre de guvern pentru reabilitarea situaţiei, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aristide Şerbănescu. Cert este că, în urma alunecării de teren, nimeni nu mai poate ajunge în cătunul Vlădoi decât pe jos, nici măcar căruţele nu mai pot tranzita zona. Primarul din Schela a precizat faptul că are nevoie de 350.000 lei pentru reconstrucţia drumului. „În urma discuţiilor cu proiectantul am stabilit că voi avea nevoie de 350.000 lei. Am vorbit şi cu constructorul care mi-a promis că va demara lucrările, urmând ca banii să-i dau anul viitor”, a adăugat primarul Aristide Şerbănescu.

Instituţia Prefectului a precizat ieri că situaţia nu este tocmai uşoară şi că va fi nevoie inclusiv de mutarea unui stâlp de electricitate. „S-a făcut studiu geo-topo, s-a stabilit contractul de proiectare. Dacă cumva alunecările vor continua va trebui mutat un stâlp de înaltă tensiune care este în marginea drumului pentru a permite o variantă ocolitoare. Va fi oprită şi apa ca să se poată lucra dar nu mai mult de o săptămână”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Cât priveşte hotărârea de guvern, Arjoca a precizat că s-a iniţiat un proiect dar pentru bazinele de apă care au fost şi ele afectate în luna mai. „Vom promova un nou proiect de hotărâre de guvern pentru a ni se aloca bani în regim de urgenţă, o vom trece din nou prin comisia pentru situaţii de urgenţă, am mai promovat o hotărâre, dar a fost pentru bazinele de apă unde avusese şi acolo loc o alunecare”, a adăugat subprefectul Arjoca.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: