Zece gorjeni, la protestul Hidroelectrica din Bucureşti

Cel mai mare sindicat de la Hidroelectrica va protesta astăzi în faţa companiei dar și la Ministerul Economiei. Potrivit liderului Hidrosind, Decebal Sulea, protestul este doar unul de avertisment dat fiindcă vineri sindicaliştii și reprezentanții companiei dar și reprezentanții Ministerului Economiei au semnat un acord favorabil ambelor părți. Aproximativ 250 de oameni de la Hidroelectrica vor picheta astăzi la București. Din judeţul Gorj vor merge zece persoane.

Aproape 250 de angajați ai Hidroelectrica vor ieși astăzi în stradă să protesteze față de insolvența companiei asta deși vineri seara a fost semnat un acord în care au fost respectate doleanțele salariaților. Decebal Sulea, președintele Hidrosind a spus că protestul este doar o măsură de precauție. ”Nu suntem siguri că va fi respectat acest acord cu toate că l-am încheiat în baza Legii Dialogului Social, noi o să ieșim astăzi în București în jur de 250 de oameni de la 9.00 la 10.00 la Ministerul Economiei și de la 11.00 la 12.00 la sediul companiei Hidroelectrica. Vrem să ne luăm măsuri că acest acord va fi și respectat”, a declarat Decebal Sulea, președinte Hidrosind.

În mare parte, acordul semnat vineri seara pe de o parte de Hidrosind și pe cealaltă parte de Ministrul Economiei, președintele OSPI, directorul Hidroelectrica și administratorul judiciar prevede condiții favorabile pentru salariații companiei. ”În acest acord este prevăzut clar că nu vor fi anulate contractele colective de muncă, nu se vor înstrăina active din cadrul unității și alte detalii legate de locurile de muncă în sensul că vom discuta organigramele împreună și nu vor fi restructurări. Am mai convenit ca toată reorganizarea să se desfășoare în principal pe problemele economice”, a precizat Decebal Sulea. 

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: