Zece localităţi din Gorj, o săptămână fără apă

Zeci de mii de gorjeni vor rămâne de vineri fără apă potabilă, din cauza reabilitării conductei magistrale. Localnicii sunt sfătuiţi să îşi facă provizii.

Compania de Apă Oltenia SA a anunțat întreruperea alimentării cu apă potabilă în localitățile de pe traseul conductei de transport Izvarna - Craiova în intervalul vineri, 30 mai, ora 6.00 -  joi, 5 iunie, ora 22.00, pentru înlocuirea unui tronson de conductă de oțel, în porțiunea de supra-traversare a râului Jiu, pe DN 6 (E70), pe raza localității Vârţ, județul Gorj. În județul Gorj se va întrerupe alimentarea cu apă în următoarele localităţi: Tismana, Godineşti, Ciuperceni, Câlnic, Teleşti, Rovinari, Bâlteni, Plopşoru, Brăneşti, Ţânţăreni.

Conducta de transport apă potabilă menționată are o vechime de peste 60 de ani (durata normată medie de funcționare fiind de 25 de ani), prezintă un grad avansat de uzură fizică, motiv pentru care nu mai pot fi efectuate reparații locale. Vor fi efectuate lucrări care necesită întreruperea transportului apei potabile, după cum urmează: revizuirea, repararea și înlocuirea unor elemente componente ale conductei de transport apă potabilă (revizuirea vanelor de aerisire și a vanelor de golire, înlocuirea unui compensator montat în zona subtraversării căii ferate în orașul Rovinari etc.); cuplarea sistemelor locale de distribuție a apei din comunele Almăj și Coțofenii din Dos la conducta de transport apă potabilă Izvarna - Craiova.

Utilizatorii din localitățile menționate trebuie să-şi asigure rezerve de apă pentru nevoile curente. (A.A.)

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: