Zece mii de lei amendă pentru magazin alimentar din Gorj. Ce au descoperit inspectorii DSV

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat peste 100 de controale tematice în mai multe unități alimentare de pe raza județului.  Angajații instituției au ca scop prevenirea unor toxiinfecţii alimentare, mai ales că vin sărbătorile.

Cea mai mare amendă a fost încasată de un magazin alimentar. Inspectorii DSV Gorj au descoperit faptul că spațiile de depozitare nu erau conforme, dar și mizerie pe anumite suprafețe.

”Zece mii de lei pentru un magazin alimentar, fiind constatate următoarele: neîntreținerea spațiilor și echipamentelor(rafturi murdare, cu zone degradate și corodate, suprafețe murdare, paviment neigienizat, zone cu exfolieri); deficiențe de depozitare a produselor alimentare (băuturi răcoritoare îmbuteliate depozitate direct pe paviment, în imediata vecinătate a ușii de acces în unitate”, transmite DSV Gorj.

De asemenea, o amendă de 5.000 de lei a fost aplicată unei brutării, iar o alta de 1.200 de lei unui bar.

Localitățile  unde angajații instituției au făcut controale sunt: Albeni, Baia de Fier, Bărbătești, Bâlteni, Bumbești-Pițic, Căpreni, Crasna, Lelești, Mătăsari, Motru, Novaci, Plopșoru, Prigoria, Roșia de Amaradia, Rovinari, Săcelu, Săulești, Scoarța, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana, Turburea, Turcinești.

Vizualizări: 2,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: