Zeci comercianţi de 1 Mai la Drăgoieni

Zeci de comercianţi sunt aşteptaţi anul acesta pentru a participa la sărbătoarea câmpenească din Drăgoieni. Cei care îşi vor vinde produsele nu vor fi taxaţi de municipalitate. Comercianţii vor putea amplasa tarabele începând cu 30 aprilie.

Şi anul acesta cetăţenii din Târgu Jiu vor putea petrece la sărbătoarea câmpenească organizată de 1 Mai la Drăgoieni. Autorităţile locale spun că vor începe amenajarea zonei cu o zi înainte de începerea evenimentului. Numai cu produse alimentare vor fi prezente câteva zeci de agenţi economici.  „În data de 30 aprilie ne prezentăm în Dumbrava Drăgoieni pentru amplasarea societăţilor comerciale care vor comercializa produse la grătar, bere, sucuri, dulciuri, precum şi a celor care comercializează şi diverse produse, haine, jucării şi aşa mai departe. Activitatea se va desfăşura pe data 1 mai, dar amplasamentele se vor da începând cu 30 aprilie. Pentru alimentaţia publică sunt aşteptate 20-25 de societăţi comerciale iar pentru diverse produse sunt aşteptaţi toţi”, a declarat Florin Munteanu, şef serviciu concesionări din cadrul Primăriei Târgu Jiu. 

Nu percep taxă comercianţilor

Municipalitatea spune că nu va impune vreo taxă comercianţilor prezenţi la sărbătoarea din Dumbravă. Mai mult decât atât, autorităţile locale dau asigurări că şi în acest an vor exista ponei la acest eveniment. „La Drăgoieni şi la Prejba niciodată nu au plătit taxă comercianţii. Aşteptăm pe cei cu ponei şi alte animale. Acestea sunt acţiuni câmpeneşti, ei deja au un grafic după care se deplasează în toată ţara. Sunt sigur că, dacă anul trecut au fost vor veni şi anul acesta. Din programul de la Drăgoieni nu va lipsi fanfara primăriei, Doina Gorjului va susţine un program, iar în Poiana Narciselor Şcoala Populară de Artă va avea un program. Vom avea tot ce trebuie, numai timpul să fie cu noi”, a precizat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.

În fiecare an, sărbătoarea Narciselor de la Preajba era organizată la o săptămână după sărbătoarea câmpenească de la Drăgoieni. Cum Paştele anul acesta este în data de 5 mai, autorităţile locale au stabilit ca narcisele să fie sărbătorite în data de 12 mai.  

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: