Zeci de angajaţi contestă în instanţă concedierea

Circa 120 de persoane au contestat în instanţă concedierea de la Complexul Energetic Oltenia, susţine liderul sindical Constantin Mitrescu. Pe de altă parte, directorul pe Relaţii de Muncă, Ion Ruşeţ, a menţionat că procedurile de concediere a celor aproape 2.000 de oameni s-a făcut transparent şi nu ar trebui să fie contestaţii.

Angajaţii care au fost nemulţumiţi că au fost daţi afară sau nu s-au încadrat în condiţiile impuse de conducere, dar tot au fost pe lista disponibilizaţilor, au atacat deciziile în instanţă. Potrivit liderului sindical din Rovinari, Constantin Mitrescu, aproape 120 de angajaţi au acţionat în instanţă şi alţi aproape 85 de angajaţi sunt în concediu medical. Liderul susţine că ei ar putea obţine anularea deciziei de concediere colectivă, iar o concediere individuală le-ar aduce în buzunare 16 salarii compensatorii. 

Ruşeţ: Nu mă aştept la multe contestaţii în instanţă

Potrivit directorului din companie, Ion Ruşeţ, la data de 2 iunie au părăsit compania un număr de 1.754 de salariaţi, iar până la finalul acestei luni numărul disponibilizaţilor va ajunge la 1.951, deoarece sunt angajaţi care au primit preavizul mai târziu ori au intrat în concediu medical. Deşi sunt vehiculate zeci de acţiuni în instanţă, Ion Ruşeţ nu crede că minerii şi energeticienii vor contesta concedierea, pentru că procedura a fost transparentă. „Nu avem de unde să ştim câţi foşti salariaţi au contestat în instanţă, decât atunci când vom primi de la tribunal copie după contestaţie. Decizia se poate contesta în termen de 30 de zile la Tribunalul Gorj, Mehedinţi, Dolj sau Brăila, în funcţie de unde au domiciliu. Nu mă aştept la multe contestaţii în instanţă având în vedere că această concediere s-a făcut în mod transparent şi în dialog permanent cu sindicatele”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: